x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încă doi răniţi din Colectiv vor fi trataţi peste graniţă

Încă doi răniţi din Colectiv vor fi trataţi peste graniţă

de Monica Cosac    |    17 Dec 2015   •   09:58
Încă doi răniţi din Colectiv vor fi trataţi peste graniţă
Sursa foto: Grigore POPESCU / AGERPRES FOTO

După ce toţi pacienţii răniţi în Clubul Colectiv au fost evaluaţi de o comisie de experţi medicali, s-a stabilit ca alţi doi tineri să fie transferaţi în spitalele din Belgia pentru recuperare medicală. Unul dintre ei fusese deja adus în ţară, după ce a primit tratament în străinătate, însă au apărut unele probleme medicale în timpul procedurilor de repatriere.

Celălalt pacient care va continua tratamentul peste graniţă este dintre cei internaţi în spitalele din Bucureşti. Cel mai probabil, unul dintre ei va fi transferat până la sfârşitul săptămânii viitoare, iar celălalt după Crăciun, a anunţat, ieri, coordona¬torul Grupului integrat de intervenţie în criză, medicul Gabriel Diaconu. Acesta a mai precizat că cei doi tineri care vor fi transferaţi sunt în afara oricărui pericol, dar şi că unii dintre pacienţii exter¬naţi ar putea, la un moment dat, să reintre în atenţia medicilor, în funcţie de evoluţia fiecăruia.

Până la finalul anului vor mai fi repatriaţi alţi cinci pacienţi care sunt trataţi în afara ţării. „Vom discuta cu toţi aceşti pacienţi despre starea lor medicală, ei vor fi reevaluaţi aici. Toţi ceilalţi, la momentul de faţă peste 20 de oameni, sunt incluşi în programe de recuperare şi reabi¬litare în centrele noastre partenere”, a afirmat Diaconu. Pentru cei care se recuperează în ţară, ajutorul înseamnă deocamdată tot ceea ce înseamnă kit-uri medicale (antibi¬otice, geluri, benzi siliconate, lenjerie compresivă), dar şi asistenţă medicală la domiciliu. Pentru început este nevoie de 100 de medi-kit-uri, iar banii pentru aceste seturi (circa 700 de euro fiecare) vin de la ONG-uri.

În prezent, în spitalele din Capitală mai sunt internaţi 15 dintre răniţii din Colec¬tiv, unul fiind în stare critică, la Institutul „CC Iliescu”. În străinătate sunt internaţi 22 de pacienţi, dintre care opt în Belgia, câte patru în Marea Britanie şi Olanda, câte doi în Israel, Austria şi Germania.
 

×