x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inca o eroare judiciara

Inca o eroare judiciara

10 Dec 2004   •   00:00

Cazul gorjeanului Marcel Tundrea pare sa nu fie singular. Curtea de Apel Craiova a decis sa elibereze un tanar care a fost condamnat la 18 ani pentru omor calificat (din care a executat 2,8 luni), desi nu era vinovat.

Ancheta a fost efectuata tot de procurorul Ion Diaconescu, acelasi magistrat ca in cazul Tundrea. Noua "victima" este Madalin Tomulescu (24 de ani). Acesta sustine ca a fost batut crunt de anchetatori pentru a-si recunoaste fapta.

CRIMA. Un asasinat savarsit cu sange rece oripila, in urma cu doi ani, locuitorii satului Tamasesti, comuna Balesti. La data de 12 martie 2002, ciobanul Gheorghe Nasaramba a fost gasit decapitat pe un camp. Vinovat de savarsirea omorului a fost gasit un tanar de 22 de ani, Madalin Tomulescu, infirm de mana dreapta si cu tulburari de personalitate de tip antisocial.

Tomulescu a fost arestat dupa ce martorul Stan Gomotarceanu a declarat ca l-a vazut pe tanar in zona unde a fost comisa crima. Declaratia acestuia, precum si propriile declaratii pe care Madalin le-a dat la politie, dupa cateva ore petrecute cu politistii, au constituit singurele probe de acuzare. Pe hainele sale nu au fost descoperite urme de sange care sa apartina victimei, doar o pata de culoare maro, care se presupune ca era sange uman, dar nu s-a putut stabili grupa sangvina, deoarece cantitatea a fost insuficienta. In fata parintilor si in instanta, Madalin Tomulescu a sustinut ca a recunoscut fapta deoarece a fost batut de catre cei care l-au cercetat, printre care, pe atunci, cpt. Ion Ragman si cpt. Gheorghe Curca, politisti reclamati in nenumarate randuri din cauza agresivitatii de care dau dovada in timpul anchetelor.

Judecatoarea Luminita Mantog de la Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Madalin Tomulescu la 18 ani de inchisoare. Nemultumit, Tomulescu a facut apel la Curtea de Apel Craiova, care insa a fost respins. Ulterior, el a facut recurs la Instanta Suprema, care a decis in urma cu un an rejudecarea cazului la Curtea de Apel Craiova. Instanta craioveana a dispus joi punerea in libertate a lui Madalin Tomulescu din Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova. Parchetul are posibilitatea ca in termen de zece zile sa declare recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. (Gabriela Mladin, Cristian Vasilcoiu)

×
Subiecte în articol: observator tomulescu madalin tomulescu