x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încă o primă nesimţită

Încă o primă nesimţită

de Gabriela Mladin    |    04 Noi 2009   •   00:00
Încă o primă nesimţită

Fostul director al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, arestat în 2008 de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru fapte de corupţie, vrea şi cea de-a doua primă, în cuantum de 150.000 de lei, după ce cu un an înainte a mai încasat una de aceeaşi valoare.




Corespondent Jurnalul Naţional
Cristea este fericitul beneficiar al unei prime de 150.000 de lei, pentru activitatea prestată ca director la Complexul Energetic Turceni în 2007. Pentru că a condus Complexul şi în 2008, Cristea vrea şi prima pentru acest an. Dumitru Cristea se va judeca însă cu instituţia pe care a condus-o aproape doi ani, în 2007 şi 2008, solicitând printr-o acţiune judecătorească obligarea Complexului Energetic Turceni la plata primei de 150.000 de lei, stabilită în contractul de management. Conform documentului, dacă se îndeplineau anumiţi indicatori stabiliţi cu Ministerul Economiei, la sfârşitul anului, directorul general beneficia de o primă a cărei valoare cuprindea 12 salarii. Cum salariul său era de 12.000 de lei net, valoarea bonificaţiei se ridică la aproape 150.000 de lei.

Recidivist!
La începutul anului 2008, Dumitru Cristea a mai primit o primă de 150. 000 de lei şi pentru anul 2007. În noiembrie 2008, Cristea a fost demis de la conducerea Complexului Energetic Turceni, dar acum doreşte drepturile pentru cele 11 luni de activitate, mai ales că unitatea a înregistrat la sfârşitul anului 2008 un profit bun. Iniţial, într-o şedinţă de Consiliu de Administraţie, pe ordinea de zi s-a aflat proiectul cu un astfel de conţinut, prima lui Cristea, însă, în final, s-a renunţat la discutarea acestuia. Nici până în prezent nu s-a luat nici o decizie cu privire la acest aspect, motiv pentru care Cristea a apelat la Justiţie, primul termen de judecată fiind la 24 noiembrie anul acesta. Dumitru Cristea a fost arestat la sfârşitul anului trecut de procurorii anticorupţie din Târgu-Jiu, sub acuzaţia de abuz în serviciu în formă calificată, după ce a dispus achiziţionarea unui utilaj vechi la preţul unuia nou.

×
Subiecte în articol: observator