x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inceputul Epocii Moderne, al patrulea volum al Enciclopediei FINANCIARUL: Marea Istorie Ilustrata a Lumii

Inceputul Epocii Moderne, al patrulea volum al Enciclopediei FINANCIARUL: Marea Istorie Ilustrata a Lumii

16 Oct 2008   •   00:00
Inceputul Epocii Moderne, al patrulea volum al Enciclopediei FINANCIARUL: Marea Istorie Ilustrata a Lumii

Cotidianul Financiarul este insotit vineri, 17 octombrie, de al patrulea volum al Enciclopediei Marea Istorie Ilustrata a Lumii, dedicat Inceputul Epocii Moderne (Secolele XVI–XVIII).



Cotidianul Financiarul este insotit vineri, 17 octombrie, de al patrulea volum al Enciclopediei Marea Istorie Ilustrata a Lumii, dedicat Inceputul Epocii Moderne (Secolele XVI–XVIII).

Epoca Moderna este perioada de dupa Renastere care cuprinde trei secole (XVI, XVII si XVII) numite clasice. Tranzitia de la Evul Mediu la Epoca Moderna este relationata in mod conventional cu evenimente cum ar fi Reforma si descoperirea Lumii Noi, care aduc o noua perspectiva asupra omului si a lumii. Umanismul, raspandit in Italia, contribuie, de asemenea, la formarea noii viziuni, odata cu promovarea constiintei critice asupra crestinatatii si a Bisericii. Reforma duce la disiparea puterii absolute a Bisericii. Dupa Razboiul de 30 de Ani, conceptul de imperiu universal devine nul. Incepe perioada statului-natiune, care isi pune drept scop obtinerea unei puteri politice si economice capabile sa depaseasca spatiul european. America, Africa si Asia devin regiuni de expansiune pentru europeni.

Enciclopedia Marea Istorie Ilustrata a Lumii cuprinde 7 volume care insumeaza 700 de pagini si se distribuie incepand cu 26 septembrie, in fiecare vineri, cate un volum pe saptamana, numai cu Financiarul. Colectia Financiarul apare in conditii grafice impresionante, un layout foarte atractiv si ilustratie spectaculoasa, coperta cartonata, hartie lucioasa, numai buna de lecturat, pus in biblioteca sau facut cadou. Tirajul este de 25.000 de exemplare iar al patrulea volum costa 12 ron (ziar + carte). Marea Istorie Ilustrata a Lumii isi poarta cititorul intr-o calatorie imaginara in timp, din antichitate pana in vremurile noastre, prin informatii extrem de documentate si amanuntite, redate intr-un limbaj clar si accesibil si cu ajutorul a peste 4.000 de ilustratii si fotografii.

Succesiunea volumelor este urmatoarea :
1. Preistoria - De la inceputuri pana in jurul anului 4000 i.Hr.  (26 septembrie)
2. Lumea antica cca. 2500 i.Hr.–900 d.Hr. (3 octombrie)
3. Evul Mediu (Secolele V-XV) (10 octombrie)
4. Inceputul perioadei moderne (Secolele XVI-XVIII) (17 octombrie)
Urmeaza >>
5. Epoca moderna (1789–1914) (24 octombrie)
6. Razboaiele mondiale si perioada interbelica (1914–1945)
7. Lumea contemporana (1945 pana in prezent)

Enciclopedia Marea Istorie Vizuala a Lumii este al treilea proiect editorial distinct al Financiarului, dupa colectia de articole Harvard Business Review (iunie-iulie/ 8 aparitii) si suplimentul Mari Contribuabili (19 septembrie).

×