x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incredibil! Un italian cu doar 8 clase opera în spitalele din România

Incredibil! Un italian cu doar 8 clase opera în spitalele din România

05 Feb 2019   •   12:09
Incredibil! Un italian cu doar 8 clase opera în spitalele din România

Un italian fără studii de specialitate s-a dat drept medic în România şi chiar a convins o clinică privată să-l lase să intre în sala de operaţie. Bărbatul cu doar 8 clase absolvite a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare, informează Digi24.

Bărbatul nu intra în sala de operație singur, așa s-a descoperit că este un chirurg fals. Asistentele au observat că acesta nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător.

A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.

Bărbatul din Italia are doar opt clase absolvite și în România să dădea chirurg plastic. În țara lui, Matthew Mode (Matteo Politi - numele real) a fost condamnat pentru că a furat identitatea unui cunoscut medic și a pretins că este cardiolog.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avut marți dimineață o primă reacție.

„Am aflat din presă despre caz. Nu a adus toate documentele. Ministerul Sănătății a analizat documentele pe care le-a adus, de fapt nu le-a adus personal. A avut o împuternicire. Și pentru că nu avea toate documentele nu a primit avizul, adică echivalarea diplomei. Sunt și alte țări care s-au confruntat cu astfel dee probleme. Și sistemul public și sistemul privat trebuie să aibă aceleași reguli. Da, a operat în clinici privite cu o parafă. Dar parafa nu este de ajuns. Documentele pe care trebuie să le prezinți la angajare sunt identice. Nu cunosc câți pacienți, nu cunosc. Am cerut toate datele. Cei care l-au angajat, l-au angajat ilegal. Dar și aici va trebui să vedem.”, a spus Pintea.Sursa: telegrafonline

×