x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inculpații lui Traian: Băsescu, Zegrean, Cojocaru, Lăzăroiu, Minea, Motoc, Puskas

Inculpații lui Traian: Băsescu, Zegrean, Cojocaru, Lăzăroiu, Minea, Motoc, Puskas

16 Noi 2012   •   11:51
Inculpații lui Traian: Băsescu, Zegrean, Cojocaru, Lăzăroiu, Minea, Motoc, Puskas
Sursa foto: INTACT IMAGES/Jurnalul National/Marin Raica

  Catre  Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie

                                 Bucuresti, Bd. Libertatii nr.12, sector 5,
                                          EMAIL :  sesizare@mpublic.ro                  
 
                                      Domnule Procuror General,
 
Subsemnatul Tanasa Traian, domiciliat in municipiul Botosani strada Aleea Pacea nr.5, sc.B, et.2, ap.5, jud. Botosani, in temeiul art. 221 din Codul de Procedura Penala, prin DENUNTUL de mai jos, va aduc la cunostinta urmatoarele: 
                Judecatorii Curtii Constitutionale, Augustin Negrean (corect: Zegrean - n.n.), Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Motoc si, Pusks Valentin Zoltan, in mod intentionat, au incalcat prevederile  art.2, alin (1), lit.c) din Legea 370/2004 (referitoare la alegerea presedintelui), prevederi care au stat la baza motivarii si luarii Hotararii Nr.6 din 21 august 2012, a Curtii Constitutionale a Romaniei.  
                                    La indemnul lui Traian Basescu, ei au introdus cu intarziere si au interpretat aceste prevederi in mod eronat, ca si Traian Basescu, si anume ca "in listele electorale permanente ar trebui trecuti toti cetatenii romani cu drept de vot de pretutindeni".
 
(A se vedea “omisiunea” care a dus la RECTIFICAREA, care a modificat HOTĂRÂREA Nr.3 din 2 august 2012, dupa interventia publica a lui Traian Basescu, rectificare publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 556 / 07.08.2012, care adauga: “În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui”.)  
 
                In fapt, insa, aceste prevederi arata ca, din numarul total al cetatenilor romani cu drept de vot de pretutindeni, in listele  electorale permanente se trec numai cetatenii romani CU VARSTA DE NUMAI 18 ANI, de pretutindeni. 
 
               Prin nerespectarea prevederilor de la art.2, alin (1), lit.c) din Legea 370/2004 (referitoare la alegerea presedintelui), judecatorii, mai sus mentionati, au hotarat total ilegal la punctul 3, astfel:
              
                                     "CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
                                               în numele legii 
                                                HOTĂRĂŞTE:
3. Constată  că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unu din numărul 
persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului."
              In fapt numarul electorilor care au votat "DA" la referendum este mult mai mare de jumatate plus unu, din numarul electorilor din listele electorale permanente, in care se trec conform prevederilor legale, numai cetatenii romani CU VARSTA DE NUMAI 18 ANI, de pretutindeni.   
 
               Denunt deasemenea si faptul ca acesti 6 juidecatori au hotarat la punctul 2 sa echivaleze  automat "numărul persoanelor înscrise în lista pentru referendum" de 18.292.464 ("din  datele comunicate Curţii Constituţionale de către Biroul Electoral Central, cu privire la referendumul naţional din data de 29 iulie 2012"), cu numarul de "persoane înscrise în listele electorale permanente". In rezultatul cu privire la referendum, comunicat de Biroul Electoral Central, nu apare nicaieri denumirea de LISTA ELECTORALA PERMANENTA.  Au hotarat astfel: 
               "2. Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central  şi constată  Că din totalul de 18.292.464 persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot  8.459.053 persoane" (46.24%), din care 7.403.836 (87.52%) au răspuns "DA" la întrebarea"Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?", iar 943.375 (11.15%) au răspuns"NU"". 
  
                Solicit tragerea la raspundere penala a faptuitorilor Augustin Negrean, Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Motoc si, Pusks Valentin Zoltan.
                Solicit de asemenea sa se intreprinda toate cele necesare pentru demiterea, si in fapt, a lui Traian Basescu.
 
Mijloacele de proba sunt: 
 1) textele din Constitutia Romaniei si din Legea 370/2004, la care am apelat la intocmirea DENUNTULUI; 
2)  rezultatul referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei; 
3)  textele, la care s-a facut trimitere, din HOTĂRÂREA Nr.6 din 21 august 2012 si urmatoarea  
                                                MOTIVARE:
 
                Art. 36,alin.(1) din Constitutie stabileste CLAR ca "cetăţenii au drept de vot DE LA varsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv" (atentie, "DE LA").
 
Avandu-se in vedere aceste prevederi constitutionale, inseamna ca interpretarea judecatorilor, insuflata de suspendatul Traian Basescu,s-a rezumat doar la o parte din textul de la litera c) [a aliniatului (1)de la art.2 alLegii 370/2004]si anume numai la: "liste electorale permanente - listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot"; adica toti cetatenii cu drept de vot de pretutindeni,conform prevederilor constitutionale.
Insa legiuitorul a adaugat un text care arata  ca din numarul total al cetatenilor romani cu drept de vot, de pretutindeni, se trec in listele electorale permanente numai cetatenii "CARE AU IMPLINIT varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv".
 
            Probabil ca legiuitorul, dorind sa clasifice listele electorale pe diferite categorii, a limitat cvorumul numai la cetatenii romani cu varsta de numai 18 ani, probabil,chiar, din greseala. Dar aceasta greseala este in favoarea celor 7,4 milioane de electori, pana la modificarea legii gresite.
           
            Deci, contrar constatarii Curtii Constitutionale cvorumul s-a realizat cu varf si indesat,  in conformitate cu doleantele lui Barroso, atata timp cat , conform art.2, alin. (1), lit. c) din Legea 370/2004, in listele electorale se trec numai cetatenii romani cu varsta de numai 18 ani, de pretutindeni. In fapt numarul electorilor care au votat "DA" la referendum este mult mai mare de jumatate plus unu, din numarul electorilor din listele electorale permanente intocmite conform prevederilor legale in vigoare!!! 
            
             De drept, Traian Basescu ar trebuii sa fie  demis!! E si ilegitim, e si ilegal la Cotroceni!!!
      
                      Toate actiunile sale, de drept, sunt nule!!!!!!!
 
                        Prevederi legale:
 
Art. 36("Dreptul de vot"), alin. (1) din Constitutie DISPUNE:
"Cetăţenii au drept de vot DE LA vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv."
 
Art. 2, alin.(1), lit.c) din Legea 370/2004 (ref. la alegerea presedintelui) prevede:
(1) In sensul prezentei legi, termenii de mai jos au urmatoarele semnificatii:
c) liste electorale permanente - listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot
CARE AU IMPLINIT varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv".
 
     16.11.2012                                                            Tanasa Traian 
 
 
 
         Domnului Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie 

×