x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Industria jocurilor de noroc online: în cazul impozitării drastice, sportul va fi afectat

Industria jocurilor de noroc online: în cazul impozitării drastice, sportul va fi afectat

29 Iun 2022   •   20:10
Industria jocurilor de noroc online: în cazul impozitării drastice, sportul va fi afectat

Reprezentanții industriei jocurilor de noroc online susțin că în cazul impozitării drastice, sportul va fi afectat deoarece se vor reduce substanțial sumele alocate publicității.

În cazul impozitării drastice, mai puțin de o treime din sumele alocate publicității pe mijloace audio-vizuale va mai rămâne în piață, iar sportul va fi afectat, este avertismentul Asociației Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND).

Impozitarea drastică a jocurilor de noroc va determina o scădere dramatică a veniturilor din publicitate, odată cu reducerea activității operatorilor de jocuri de noroc.

De asemenea, sunt în pericol sponsorizările unor competiții, instituții și echipe din diferite sporturi.

„Supraimpozitarea ar transforma România într-o țară neatractivă atât pentru jucători cât și pentru operatori. Ca efect, după estimările AOJND, va exista o scădere cu aproximativ 50% a taxelor plătite de operatori prin reducerea activității, în cazul aplicării măsurii. Pe termen scurt și mediu vor exista pierderi pentru toate părțile, inclusiv pentru Guvern, ale cărui venituri, în loc să crească, se vor reduce”, consideră AOJND.

În plus, există riscul ca jucătorii să folosescă din ce în ce mai des site-uri nelicențiate, precizează cei de la AOJND.

(sursa: Mediafax)

×