x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înființarea Comisiei de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei, respinsă de Parlament

Înființarea Comisiei de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei, respinsă de Parlament

11 Mai 2021   •   20:30
Înființarea Comisiei de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei, respinsă de Parlament

Senatorii și deputații au respins, marți, proiectul de înființare a Comisiei de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei, propus de PSD.

Proiectul de hotărâre pentru înființarea unei comisii de anchetă cu privire la acuzațiile lui Vlad Vociulescu, referitoare la raportarea falsă a numărului de morți, a fost respins marți.

156 de parlamentari au votat „pentru”, 230 „contra” și nu a fost înregistrată nicio abținere.

Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului, spunea în martie Marcel Ciolacu. El a cerut atunci înființarea unei Comisii speciale de anchetă în Parlament, „care să scoată la lumină toată golănia liberală”.

„Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului! Răfuiala din Guvern dintre USR și PNL scoate la lumină ceea ce PSD spunea de multă vreme: că datele pandemiei sunt falsificate în funcțiile de interesele lor electorale, de cât de abrupt scădeau în sondaje! Cu premeditare, în deplină cunoștință de cauză! Pe baza acestor date măsluite, s-au luat decizii cu impact direct asupra sănătății publice! Pe baza lor s-au restrâns drepturi și libertăți cetățenești! S-au închis școli timp de un an de zile! Localități întregi au fost carantinate! Afaceri ridicate cu greu au fost distruse! Pe minciunile lor”, spunea Marcel Ciolacu.

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a acuzat că a descoperit diferențe în privința numărului de decese cauzate de pandemia de COVID-19.

Mediafax

×