x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    30 Apr 2008   •   00:00
Info

30 aprilie 2008:Acţionarii Olt­chim Rîmnicu-Vîlcea au respins cererea Petro Carbo Chem (PCC), din Germania, care deţine 12,9% din acţiunile combinatului, de a numi un al doilea auditor care să stabilească datoriile companiei

IAŞI. Un vasluian a trăit mai bine de zece ani cu un tub de dren în stomac, uitat în timpul unei in­ter­venţii chirurgicale pentru ulcer gastric, transmite Rompres. Zilele trecute obiectul a fost extras pe cale endoscopică. “În timp, tubul a rănit mucoasa gastrică şi a produs inflamaţii, care i-au creat bărbatului foarte multe neplăceri”, a explicat ieri prof. univ. dr Carol Stanciu, şeful Institutului de Gastroenterologie şi Hepatologie din Iaşi, care s-a ocupat de caz.

 

PENSII PRIVATE. Începînd cu această săptămînă, persoanele de pînă în 35 de ani care se angajează pentru prima dată, fiind luate, astfel, în evidenţa sistemului asigurărilor sociale, sînt eligibi­le pentru aderarea la un fond obli­ga­toriu de pensii private, a anun­ţat Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private. Din momentul în care angajaţii sînt luaţi în evidenţă, aceştia au la dispoziţie patru luni pentru a alege un fond de pensii. În caz contrar, ei vor fi repartizaţi din oficiu unuia dintre fondurile autorizate. (C.P.)

 

OLTCHIM. Acţionarii Olt­chim Rîmnicu-Vîlcea au respins cererea Petro Carbo Chem (PCC), din Germania, care deţine 12,9% din acţiunile combinatului, de a numi un al doilea auditor care să stabilească datoriile companiei, precum şi extinderea rapoartelor cu 71,95% din voturi. Acţionarii au mai respins şi propunerea de introducere a unui sistem dualist de conducere. Compania condusă de Constantin Roibu (foto) a acuzat recent PCC că prin acţi­u­ni­le sale încearcă să blocheze compania şi să o preia prin mijloace în­do­iel­nice şi la un preţ derizoriu. (D.I.)

 

EROU ÎN ITALIA. Un ro­mân în vîrstă de 40 de ani a salvat un copil de 2 ani care era pe cale să se prăbuşească de la etajul 3 al unui imobil din Montecatini Ter­me, informează Toscana TV. Iurgan Doruţ, originar din Ră­dă­uţi, a urcat în balconul vecin cu cel în care se află micuţul şi l-a apucat pe copil cu o mînă. “S-a comportat ca un erou”, au spus despre român pompierii chemaţi să-l salveze pe copil. (Carmen Pleşa)

 

RESTRICŢII. Circulaţia ru­ti­eră pe Calea Dudeşti din Capita­lă, pe sensul dinspre Bulevardul Burebista către Bulevardul Camil Ressu, va fi închisă pe porţiunea cuprinsă între străzile Unităţii şi Nottara, din cauza lucrărilor de re­a­bilitare a căii de rulare a tramva­ie­lor, informează Poliţia Capitalei. Pe perioada lucrărilor, maşinile pot circula pe sensul opus, pe o singură bandă. Totodată, şoferii pot folosi ca rute ocolitoare Strada Unităţii – Strada Caloian Judeţu, Strada Brăiliţa – Strada Agata Bîrsescu – Şoseaua Mihai Bravu, Strada Brăiliţa – Strada Vericescu – Strada Constantin Nottara.

 

EVENIMENT. Festivalul Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă “Iosif Ivanovici” începe azi la Galaţi, la evenimentul care se va încheia la 3 mai urmînd să ia parte zece fanfare.

×
Subiecte în articol: observator strada