x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectori de muncă, anchetaţi pentru abuz

Inspectori de muncă, anchetaţi pentru abuz

de Gabriela Mladin    |    21 Noi 2011   •   10:42
Inspectori de muncă, anchetaţi pentru abuz

Amendau patronii pentru nereguli, iar a doua zi le anulau sanctiunile! Vorbim de patru inspector de munca din Gorj care acum sunt cercetati de procurori pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. Inspectorii mergeau in control la diverse firme, desopereau nereguli in privinta securitatii muncii, intocmeau procese-verbale de contraventie, iar ulterior, fara motiv, le anulau.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu au intocmit deja dosar penal pe numele celor patru inspectori de munca. Ei sunt anchetati pentru ca in perioada 2007-2010 ar fi intocmit procese-verbale de contraventie pe numele a 7 agenti economici, pe care i-au descoperit cu nereguli grave in privinta legislatiei muncii, iar a doua zi, in mod suprinzator, sanctiunile era anulate. Procurorii sustin ca aceste contraventii au fost desfiintate abuziv, valoarea lor fiind de peste 30.000 de lei.

"La data de 28 aprilie 2011 a fost inregistrata cauza penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Jiu in care sunt cercetati patru inspectori din cadrul ITM Gorj pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice. In fapt, acestia au intocmit mai multe procese verbale de contraventie pe care, ulterior, in mod abuziv, le-au anulat. Continuam cercetarile pentru a depista toate persoanele care se fac vinovate de comiterea acestor infractiuni', a comunicat Doruta Moga, purtator de cuvant la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Jiu.

Procesele-verbale anulate au fost descoperite in urma unui control intern in cadrul institutiei, juristii fiind cei care au sesizat procurorii cu neregulile gasite.

Contactat telefonic, inspectorul-sef al ITM Gorj, George Romanescu, a refuzat sa comenteze aceasta informatie, precizand ca in cauza este vorba despre o ancheta.

×