x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de 22.500 de lei unor unităţi de comercializare şi procesare a peştelui, din Bucureşti

Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de 22.500 de lei unor unităţi de comercializare şi procesare a peştelui, din Bucureşti

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2023   •   13:15
Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de 22.500 de lei unor unităţi de comercializare şi procesare a peştelui, din Bucureşti
Sursa foto: facebook

​​​​​​​Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au dat amenzi de 22.500 de lei unor operatori economici din Bucureşti care îşi desfăşoară activitatea în sectorul de comercializare şi procesare a peştelui.

"Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) - Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au efectuat în data de 06.04.2023, un control tematic la nivelul unităţilor de procesare, depozitare şi comercializare a peştelui şi a produselor din pescuit. Acţiunea a vizat respectarea de către operatorii din sectorul alimentar a condiţiilor de funcţionare a unităţilor, a conformităţii documentelor însoţitoare ale produselor, menţinerea lanţului termic, asigurarea trasabilităţii, etichetarea şi marcarea produselor alimentare. Controalele au fost realizate la 4 operatori economici din Bucureşti, iar pentru neconformităţile constate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.500 de lei", se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare peste 1.300 de kg de peşte şi produse din peşte, produsele fiind dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

Principalele neconformităţi constatate şi sancţionate au fost: lipsa elementelor de identificare şi a documentelor de provenienţă care au dus la imposibilitatea demonstrării trasabilităţii; neanunţarea începerii activităţii de procesare a salatei de icre de peşte; mijloc de transport fără autorizaţie sanitară veterinară pentru transport alimente de origine animală.

"Acest tip de acţiuni tematice, specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, vor fi continuate de inspectorii ANSVSA şi împreună cu alte instituţii ale statului. Reamintim cetăţenilor să sesizeze orice nereguli constatate în domeniul siguranţei alimentelor la următorul numărul de telefon 0800-826-787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie", precizează ANSVSA.

×
Subiecte în articol: inspectori sanitari peste