x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intrăm în rândul lumii. Întreaga flotă auto a Poştei Române va fi dotată cu GPS

Intrăm în rândul lumii. Întreaga flotă auto a Poştei Române va fi dotată cu GPS

29 Dec 2014   •   16:52
Intrăm în rândul lumii. Întreaga flotă auto a Poştei Române va fi dotată cu GPS

Aproape 800 de maşini ale Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) va avea, începând cu 1 ianuarie 2015, echipamente de monitorizare GPS, în urma unei investiţii de aproximativ 400.000 de euro, informează compania.  Până în acest moment, 150 de autovehicule ale companiei au fost dotate cu sistem GPS, în perioada 2010 - 2011.

Fiecare autovehicul monitorizat, din cele 796 din categoria autoutilitare, va avea câte un modul GPS şi echipament CANBUS, prin care se vor colecta date privind poziţia şi viteza autovehiculului, dar şi parametrii de funcţionare, aşa cum sunt monitorizaţi pe computerul de bord. Din acestea, 390 de autoutilitare destinate transportului de valori vor fi dotate cu butoane de panică şi vor fi dispecerizate printr-un serviciu special autorizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Prin acţionarea acestor butoane, în caz de atac, va fi alarmat dispeceratul de serviciu al Poliţiei conectat la 112.

Introducerea sistemului GPS pe întreaga flotă auto a Poştei Române va reduce cheltuielile generate de consumul de carburanţi, pe cele cu plata orelor suplimentare ale şoferilor, dar şi pe cele cu reparaţiile, prin controlul vitezei de deplasare. În plus, va reduce timpii de parcurs prin folosirea rutelor optime, fără kilometri nejustificaţi, şi va creşte siguranţa în exploatare.

Flota auto a Poştei Române este compusă din 925 de autovehicule şi 35 de mopede. Contractul de servicii de monitorizare şi dispecerizare ale flotei operatorului naţional de servicii poştale, câştigat prin licitaţie publică şi încheiat în 18 decembrie 2014, are valoarea de 397.680 de euro, pentru o perioadă de doi ani.

×