x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis a discutat cu preşedintele Poloniei despre acţiunile Rusiei şi situaţia de securitate

Iohannis a discutat cu preşedintele Poloniei despre acţiunile Rusiei şi situaţia de securitate

22 Feb 2022   •   14:54
Iohannis a discutat cu preşedintele Poloniei despre acţiunile Rusiei şi situaţia de securitate
Sursa foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a discutat la telefon cu omologul polonez, Andrzej Duda, despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi acţiunile Rusiei.

„Am avut o convorbire telefonică substanţială cu preşedintele Poloniei Andrzej Duda despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în urma acţiunilor Rusiei care încalcă grav dreptul internaţional şi măsurile comune care vor fi luate de NATO şi la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9)”, a scris, marți, pe Twitter, Klaus Iohannis.

România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk din Ucraina ca independente, a transmis luni președintele României, Klaus Iohannis. El spune că este o încălcare flagrantă a dreptului internațional: „Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o "statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

(sursa: Mediafax)

×