x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis îl contrazice pe Câciu, pe tema Euro: Nu cred că este realist să fixăm un termen

Iohannis îl contrazice pe Câciu, pe tema Euro: Nu cred că este realist să fixăm un termen

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2023   •   15:00
Iohannis îl contrazice pe Câciu, pe tema Euro: Nu cred că este realist să fixăm un termen
Sursa foto: Hepta

„Nu cred că este realist pentru România să fixeze orice termen pentru intrarea în zona Euro”, pentru că România încă nu îndeplimește criteriile, spune Klaus Iohannis, după ce ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a avansat anul 2026 în acest sens.

„În condițiile în care avem crize suprapuse, avem probleme majore cu industria europeană, căutăm soluții pentru competitivitate europeană, avem o inflație mare, e destul de complicat de dat un termen. Eu nu cred că este realist pentru România să fixeze orice termen pentru intrarea în zona Euro”, spune Klaus Iohannis

Criteriile pentru intrarea în zona Euro sunt cunoscute, adaugă șeful statului.

„Sunt multe criterii. Există o perioadă de preaderare. Eu cred că în acest moment România încă nu îndeplinește aceste criterii. Atunci când vom îndeplini majoritatea criteriilor putem să începem să ne facem un plan mai concret să intrăm în zona Euro. Acum mie mi se pare un pic riscant să dăm un termen”, încheie Iohannis.

Guvernul României vrea să adopte euro până în 2026, mult mai devreme decât planul actual de aderare la zona euro în 2029, a anunțat săptămâna trecută ministrul de Finanțe, Adrian Câciu. El a adăugat că, pentru ca acest lucru să se întâmple, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNR) trebuie să fie implementat în totalitate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iohannis caciu euro