x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: NATO a aprobat Grupul de luptă care va fi poziționat în România

Iohannis: NATO a aprobat Grupul de luptă care va fi poziționat în România

24 Mar 2022   •   10:41
Iohannis: NATO a aprobat Grupul de luptă care va fi poziționat în România

NATO a aprobat Grupul de luptă care va fi poziționat în România, spune Klaus Iohannis. El afirmă că este „foarte bucuros că s-a decis atât de repede”.

„Avem deja acum, înainte să începem summitul, o veste foarte bună. Probabil ați aflat, conform declarației Secretarului General Jens Stoltenberg, deja NATO a aprobat Grupul de luptă care va fi poziționat în România. Este acel grup de luptă pe care l-am solicitat”, a declarat Klaus Iohannis înaintea reuniunii extraordinare a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO.

Klaus Iohannis

El spune că a sperat să se realizeze repede „și s-a realizat”.

„Este acel grup de luptă pentru care Franța va fi națiune-cadru. Sigur, urmează încă negocieri în cadrul NATO pentru a vedea cine mai trimite trupe în acest grup de luptă, dar sunt foarte bucuros că s-a decis atât de repede”, conchide șeful statului.

Potrivit președintelui român, întărirea Flancului Estic înseamnă „evident” prezență permanentă, dar el a pledat pentru consolidarea Flancului Estic al NATO.

„De aceea am insistat pe Grupul de luptă, care este o prezență permanentă. Dar, sigur, față de această prezență permanentă, pe noi ne ajută foarte mult și prezența rotațională, care face ca tot timpul să fie un număr destul de mare de forțe americane în România și acest lucru ne bucură”, afirmă Iohannis.

Franţa a decis trimiterea a 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul acţiunilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis