x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, URMĂRIT PENAL pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, URMĂRIT PENAL pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual

12 Sep 2014   •   11:20
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, URMĂRIT PENAL pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual
Sursa foto: INTACT IMAGES/Bogdan Chesaru

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual. Alături de el, este urmărit penal şi Bogdan Florin Chiriluţă, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului, pentru complicitate la luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în martie 2009, Teodosie Petrescu, în calitate de decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa şi arhiepiscop al Tomisului, a primit de la o persoană denunţătoare suma de 850 de euro prin intermediul lui Bogdan Chiriluţă, precum şi promisiunea unui împrumut în cuantum de 5.000 de euro, pentru ca, în schimb, să faciliteze înscrierea acesteia ca student în cadrul facultăţii şi hirotonisirea ca preot.

"Totodată, suspectul Petrescu Teodosie i-a cerut unei persoane din anturajul său să întocmească o recomandare şi o comunicare antedatate, cu data 10 septembrie 2008, necesare pentru înscrierea persoanei denunţătoare la cursurile facultăţii, în sesiunea septembrie 2008, iar persoana care a redactat actele a primit, în schimbul acestor servicii, suma de 400 de lei şi o sticlă de băutură alcoolică", se spune în comunicat.

"Este o reluare a dosarului din 2009, nu este decât o procedură pe baza noii conduceri. Lucrurile au fost lămurite și încheiate. Este foarte bine când ești acuzat fără să fie motive", a afirmat arhiepicopul, la sosirea la DNA.


×