x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ismeria, străbunica lui Isus?

Ismeria, străbunica lui Isus?

11 Dec 2010   •   00:00

De-a lungul timpului, istoricii au căutat răspunsuri legate de existenţa Mântuitorului. Recent, un specialist din Irlanda a declarat că a identificat-o pe cea care a fost străbunica lui Hristos.

Catherine Lawless, o profesoara irlandeza de la Universitatea din Limerick este, potrivit Discovery Channel, cea care a descoperit identitatea străbunicii lui Isus cu ajutorul unor manuscrise florentine.
Lawlessa scris în "Journal of Medieval History" despre legenda Sfintei Ismeria, susţinând că "nici o alta femeia nu este menţionată drept bunica Mariei în Biblie. Maria este foarte puţin prezentă în Biblie, iar imensul cult al Fecioarei Maria s-a dezvoltat pe baza unor surse destul de precare".

Profesoara a analizat două manuscrise din secolele al XV-lea şi al XVI-lea, ignorate de-a lungul timpului de istorici, care vorbesc despre Sfânta Ismeria. "Ismeria este fiica lui Nabon şi descendentă a tribului regelui David. Ea se căsătoreşte cu un bărbat numit Sfântul Liseo, descris ca Patriarh al oamenilor lui Dumnezeu. Legenda mai spune că cei doi au avut o fiică, Anna, care s+a căsătorit cu Joachim. După 12 ani, Liseo moare, iar rudele o lasă pe Ismeria fără niciun ban. Sunt convinsă că se face referire la rudele soţului, pentru că familia Fecioarei Maria nu ar fi niciodată pusă intr-p astfel de lumină", a declarat cercetătoarea britanică.

"Ismeria s-a văzut nevoită să caute refugiu la un spital, unde a făcut o minune, umplând un coş gol cu peşti si oferind hrană pacienţilor. După ce moare, Maria este anunţată şi, împreună cu Isus şi cei 12 Apostoli, o omagiază pe Ismeria", a mai declarat Catherine Lawless. 

×
Subiecte în articol: iisus hristos sfanta maria