x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ISTERIE! Un gălăţean suspectat de contaminare cu EBOLA, trimis de urgenţă la Bucureşti

ISTERIE! Un gălăţean suspectat de contaminare cu EBOLA, trimis de urgenţă la Bucureşti

28 Oct 2014   •   17:31
ISTERIE! Un gălăţean suspectat de contaminare cu EBOLA, trimis de urgenţă la Bucureşti
Sursa foto: ISTERIE! Un gălăţean suspectat de contaminare cu EBOLA, trimis de urgenţă la Bucureşti

Un bărbat de 33 ani, din Galaţi, întors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatorială, ţară afectată de epidemia Ebola, a fost trimis marţi, de urgenţă, cu o ambulanţă de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi către Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

'Este vorba de un pacient care a fost diagnosticat cu malarie la Bucureşti, dar s-a externat pe propria răspundere şi s-a întrors în Galaţi. I s-a făcut din nou rău şi pacientul susţine că el nu crede că ar fi malarie, deoarece a mai avut opt episoade ale bolii şi cunoaşte simptomele. Acum susţine că ar avea o gripă, dar şi Ebola se manifestă ca o gripă, ce-i drept. Îl transportăm la Bucureşti, la Victor Babeş, pentru a se stabili diagnosticul cu certitudine', a precizat asistenta Valentina Toniţă, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Echipajul care efectuează transportul este îmbrăcat în costume speciale de protecţie, pentru a nu lua în niciun fel contact cu pacientul. Bărbatul lucrează în construcţii, iar de când s-a întors la Galaţi e sigur că a intrat în contact cu părinţii săi. Autorităţile sanitare gălăţene au refuzat să comunice un punct de vedere detaliat până la stabilirea unui diagnostic exact al pacientului.

×