x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Italia, devastată de inundaţii: Un român a murit, altul este dat dispărut

Italia, devastată de inundaţii: Un român a murit, altul este dat dispărut

27 Oct 2011   •   09:50
Italia, devastată de inundaţii: Un român a murit, altul este dat dispărut

Un roman a murit si altul este dat disparut, in urma inundatiilor din Italia, unde apele si alunecarile de teren au facut ravagii. Romanul a murit dupa prabusirea unei case in satul Cassana. In acelasi sat au mai murit alte trei persoane, cetateni italieni, potrivit site-ului ilSecoloXIX.it.

Bilantul oficial al inundatiilor si alunecarilor de teren din Liguria si Toscana este pana acum de sase morti. Intre doua si opt persoane sunt date disparute.

Un intreg deal surpat de ploi s-a prabusit peste cateva locuinte din Borghetto di Vara, un sat de langa Genova, cunoscut pana acum pentru viile si livezile sale. Satul este acum complet izolat de restul lumii.

VEZI IMAGINI DIN CASSANA

Jurnalistii italieni spun ca localnicii, ajutati de salvatori adusi cu elicopterul, au sapat ore in sir cu mainile goale, in speranta de a regasi doi romani disparuti dupa catastrofa.

Victime si distrugeri s-au consemnat si in Cinqueterre, o populara destinatie turistica, sau in zona celebrelor cariere de marmura de la Carrara. Sinistratii s-au trezit intr-o lume de cosmar: fara curent electric, hrana si apa potabila, in mijlocul masinilor si altor resturi pe jumatate ingropate in noroi.

O cale ferata si cateva sosele importante din Liguria vor ramane inchise cel putin pana duminica. Furtuna n-a ocolit nici Roma, dar aici pagubele nu au fost prea mari. Ministerul Apararii va trimite in zonele sinistrate soldati si elicoptere care sa ajute la cautarea celor disparuti.



×
Subiecte în articol: inundatii italia liguria cassana