x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ivermectina pentru uz uman a primit aviz favorabil de la Ministerul Sănătății

Ivermectina pentru uz uman a primit aviz favorabil de la Ministerul Sănătății

27 Ian 2021   •   16:32
Ivermectina pentru uz uman a primit aviz favorabil de la Ministerul Sănătății

Ivermectina pentru uz uman a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii. Specialiştii au spus ca medicamentul se poate folosi în studii clinice, la fel ca în celelalte ţări europene, informează Antena 3.

Mai este nevoie de un singur aviz din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Cei din Comisia de Boli Infecţioase de la Ministerul Sănătăţii au discutat pe marginea acestui nou tratament care ar putea fi folosit împotriva COVID-19. Ei au dat un prim aviz.

La Ministerul Sănătății au ajuns două astfel de cereri din partea unor terţi pentru a include acest medicament în schema de tratament pentru bolnavii de COVID-19. Au fost întrunite mai multe comisii de specialitate - hematologie, boli infecţioase. Profesorul Virgil Musta, preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase, a confirmat această informaţie pentru Antena 3. Comisia a dat aviz favorabil însă nu pot introduce în cazul testelor clinice aceste medicamente, până nu sunt avizate de Agenţia naţională Medicamentului.

"La sfârşitul anului trecut am primit două solicitări de răspuns la o adresă către Ministerul Sănătăţii, făcută de două entităţi diferite care întrebau dacă Ivermentina, medicament folosit în anumite studii clinice în Statele Unite, nu poate fi folosit şi în România.

Răspunsul nostru a fost că Ivermectina de uz uman poate fi folosită, dar în studii clinice, nu să intre direct pe protocolul de infecţie SARS-Cov-2, protocolul terapeutic.

În momentul în care studiile clinice desfăşurate la ora actuală în Statele Unite şi nu numai, şi în Europa sunt studii clinice care se desfăşoară, aduc date evidente legate de eficienţa şi beneficiile acestui medicament, să adoptăm şi noi acea atitudine pe care OMS o recomandă”, a declarat pentru Antena 3 Virgil Musta preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase.

Agenţia Naţională Medicamentului nu ar fi primit nicio solicitare din partea Ministerului Sănătăţii ca acest medicament să fie introdus în studii clinice, potrivit sursei citate.

×
Subiecte în articol: ivermectină Dr. Virgil Musta