x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kassandra a primit o nouă şansă!

Kassandra a primit o nouă şansă!

01 Dec 2014   •   20:12
Kassandra a primit o nouă şansă!

37 de ore a rezistat Daniel Osmanovici pentru a strânge bani pentru operaţia micuţei adoptate de Iosif Rotariu
Prezentatorul Antenei 1 este un erou! Atât pentru Kassandra, cât şi pentru noi toţi. 37 de ore a rezistat Daniel pentru a o ajuta pe micuţa lui Iosif Rotariu
Totul a început dimineaţa la ora 6:00! A fost greu, un drum anevoios, dar necesar pentru Kassandra, fetiţa care urma să sufere a 37-a operaţie

Povestea Kassandrei
Abandonată de părinţi, micuţa Kassandra a rămas în grija bunicii sale, care i-a oferit un tratament de o brutalitate greu de imaginat. De fapt, nici cea mai bolnavă imaginaţie nu cred că ar putea inventa torturile la care micuţa a fost supusă. Arsă cu ţigara, lovită cu ciocanul peste degete, arsă cu acid sulfuric, bătută, micuţa a fost adoptată de familia Rotariu după ce suferise 24 de operaţii într-un spital de copii din Timişoara. Pentru ea, operaţia a devenit un lucru de rutină, este locul unde vine domnul doctor, “îi pune o mască si adoarme”.
De atunci “au trecut” alte 12 operaţii, urmează cea cu numărul 37 şi, până la 19 ani probabil că pe micuţă o aşteaptă altele. Acum câţiva ani se estimau cel puţin 20.

Recordul
De ziua Antenei 1, pe 29 noiembrie, când postul de televiziune a aniversat 21 de ani de existenţă, echipa Observator a demarat împreună cu Daniel Osmanovici campania ”Maraton pentru Kassandra”: un adevărat maraton media, un demers fără precedent pe piaţa televiziunilor din România, o transmisiune live dintr-un studio special amenajat, din care Daniel a emis non-stop începând cu ora 6.00 a zilei de 29 noiembrie. Sub sloganul #vreimaimult lansat odată cu aniversarea Antenei 1, Daniel a încercat să reziste cât mai mult timp în direct, totul pentru cea mai frumoasă prognoză: să aducă soarele în viaţa Kassandrei Rotariu, o fetiţă cu un destin incredibil, care, la numai 9 ani, urmează să fie operată pentru a 37-a oară.

Kassandra i-a dat energie lui Daniel Osmanovici. La fel ca şi susţinerea tuturor celor care l-au urmărit şi l-au susţinut. Nu doar din faţa micilor ecrane. 60 invitaţi au venit să îl susţină, pe el, dar şi pe Kassandra, în platou.
Ivan Patzaichin, Sandra Izbaşa, Octavia Geamănu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Alina Puşcaş, Cosin Seleşi, trupa Mandinga, Maria Buză, Florin Ristei, Anca Lungu, Daniel Capatos, Giani Kiriţă, Leonard Doroftei, sef Florin Dumitrescu, şef Sorin Bontea şi şef Cătălin Scărlătescu, Andreea Berecleanu, Sandra Stoicescu, Nicolai Tand, Mihai Albu – iată o listă “scurtă” a câtorva care s-au alăturat demersului şi l-au încurajat pe Daniel Osmanovici.
300.000 de oameni au priviti în direct, pe Internet, emisiunea-maraton.. Sute de mii de SMS-uri de doi euro au curs, pentru Kassandra. Nu doar că am s-a reuşit strângerea sumei necesare operaţiei. Aceasta a fost depăşită.

"Recordul nu contează, ci faptul că o echipă m-a susţinut să fiu alături de voi pentru a o ajuta pe Kassandra. Ca ea să aibă o copilărie frumoasă", a spus Daniel.

×