x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator LANSARE OFICIALĂ - Consiliu pentru Clădiri Verzi

LANSARE OFICIALĂ - Consiliu pentru Clădiri Verzi

15 Oct 2008   •   00:00

Romania Green Building Council (Consiliul Român pentru Clădiri Verzi) s-a lansat oficial ieri la Hotel Radisson din Bucureşti.



Romania Green Building Council (Consiliul Român pentru Clădiri Verzi) s-a lansat oficial ieri la Hotel Radisson din Bucureşti.

Romania Green Building Council (RoGBC) este o asociaţie non-profit ce încurajează apariţia condiţiilor de piaţă, educaţionale şi legislative necesare transformării industriei construcţiilor şi a celor adiacente în scopul creării şi renovării unor clădiri performante care să fie atât sustenabile, cât şi profitabile. RoGBC a primit recent acreditarea ca "Emerging Council" al World Green Building Council şi numară până în prezent 23 de membri fondatori. World Green Building Council este o uniune de consilii naţionale a cărei misiune este accelerarea transformării la nivel global a mediului construit în direcţia sustena­bilităţii. "Acesta este un pas major în realizarea obiectivului nostru de a deveni membru cu drepturi depline al World GBC şi de a ne asocia altor Consilii din ţări precum SUA, Germania, Marea Britanie pentru a crea un impact pozitiv asupra sectorului construcţiilor", a spus Steven Borncamp, CEO al RoGBC. Sesiunea de ieri a cuprins traininguri despre cum "Cum se obţine calificativul A aferent Directivei de Performanţă Energetică a Clădirilor" şi "Cum se poate construi verde şi rentabil".

×
Subiecte în articol: verde!