x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lector universitar, reţinut pentru delapidare în Targu-Jiu

Lector universitar, reţinut pentru delapidare în Targu-Jiu

de Gabriela Mladin    |    16 Noi 2011   •   11:41
Lector universitar, reţinut pentru delapidare în Targu-Jiu

Un lector universitar de la Universitatea Constantin Brancusi din Targu Jiu a fost retinut pentru delapidare. Vorbim de o profesoara care preda informatica economica si a aplicat tot ce stie pentru fraudarea unei firme, unde era director economic.

Cu banii obtinuti, 170.000 de lei, se pare ca profesoara s-a plimbat prin tari exotice.

Carina Stegaroiu, lector universitar la Universitatea 'Constantin Brancusi" din Targu-Jiu, lucra ca director economic la o firma din Gorj.

Femeia este acuzata ca falsifica ordine de plata si toti banii ii transfera in conturile personale in loc sa ii vireze furnizorilor. Politistii au descoperit, pana in prezent, un prejudiciu adus firmei pentru care lucra de 170 000 de lei.

Patronul fimei si-a dat seama ca ceva se intampla pentru ca nu mai avea profit, iar furnizorii refuzau sa-i mai distribuie marfa. Atunci a luat decizia de a verifica toate documentele contabile si si-a dat seama de ingineriile facute de angajata sa. A sesizat politistii, iar acestia au dispus retinerea lectorului universitar.

Pierde catedra la Universitate

Adusa la politie, femeia n-a vrut sa explice de ce a facut acest lucru. Paguba a fost creata omului de afaceri gorjean pe parcursul unui an, de anul trecut din luna iunie si pana anul acesta in luna iulie, cand a fost descoperita.

Conducerea Universitatii 'Constantin Brancusi', acolo unde preda Carina Stegaroiu, este uimita de faptul ca profesoara care preda informatica economica, a avut tupeul sa predea studentilor in acest timp, dar deocamdata nu poate lua nicio masura impotriva ei.

'Ceea ce a facut lectorul universitar nu are legatura cu activitatea in Universitate, sigur este un lucru absolut imoral, iar daca instanta va decide arestarea, noi, la Universitatea Constantin Brancusi, ii vom desface contractul de munca', a declarat Adrian Gorun, rectorul Universitatii 'Constantin Brancusi' din Targu-Jiu.

Profesoara a fost prezentata Parhetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu cu propunere de arestare preventiva pentru delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Pentru aceste fapte ar putea sta la inchisoare intre 5 luni si 7 ani.

×