„Compania Millennium Building Development încearcă de şase ani să finalizeze un proiect imobiliar în valoare de 60 de milioane de euro, timp în care a trebuit să lupte atât cu Arhiepiscopia Romano-Catolică, care a ales calea discursului duplicitar, mai întâi susţinând proiectul, apoi întorcându-se împotriva lui, cât şi cu mai multe instanţe din ţară. Considerăm că acest context este unul extrem de neprietenos cu investitorii tocmai într-un moment de profundă criză economică pentru România. Investitorii au nevoie în primul rând de stabilitate, predictibilitate şi coerenţă.
În toţi aceşti ani, Compania Millennium Building Development a experimentat doar contrariul, ceea ce ne face să credem că România îşi alungă cu seninătate investitorii”, declară reprezentanţii Millennium Building Development. Potrivit unui comunicat de presă, Compania Millennium Building Development „îşi exprimă şi consternarea în faţa lipsei de eficienţă şi profesionalism a justiţiei din România. Este deosebit de grav atunci când într-un stat de drept legea nu are acelaşi înţeles pentru toate instanţele, iar aplicarea legii ţine de subiectivitatea sau nivelurile inegale de pregătire ale reprezentanţilor legii. Ceea ce se câştigă într-o instanţă se pierde cu rapiditate în alta, ceea ce imprimă procesului juridic un grad mare de neseriozitate şi lipsă de consecvenţă.
Deciziile în cazul Cathedral Plaza sunt revelatoare în acest sens, curţile schimbându-şi poziţia pe aceeaşi speţă cu o rapiditate uimitoare”. Reamintim că săptămâna trecută Compania Millennium Building Development a înaintat o plângere către preşedintele Secţiei Comerciale, Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Suceava, prin care sunt constatate mai multe încălcări ale normelor obligatorii de drept intern sesizate în activitatea judecătorilor Vintilă Narcisa (preşedinte), Nastasi Dorina (judecător), Grapini Carmen (judecător), cu prilejul judecării Dosarului nr. 562/39/2010 în cazul proiectului Cathedral Plaza.
Proiectul Cathedral Plaza a început în 1998 pentru o clădire de doar 17 metri, care ulterior a ajuns la 75 de metri, având 19 etaje, parter şi patru niveluri subterane, planurile iniţiale ale companiei schimbându-se în urma negocierilor cu Arhiepiscopia Romano-Catolică, ce a preferat o dezvoltare pe verticală în locul uneia pe orizontală, cu un grad de ocupare a terenului mai mare. Forma actuală a construcţiei Cathedral Plaza se datorează chiar arhiepiscopului, care a agreat şi chiar a lăudat soluţia arhitecturală aleasă în urma solicitărilor sale imperative, mai afirmă reprezentanţii companiei.