x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Licitație dezastruoasă pentru elevi. Ministrul Educației cere capul președintelui ONAC!

Licitație dezastruoasă pentru elevi. Ministrul Educației cere capul președintelui ONAC!

31 Aug 2020   •   20:47
Licitație dezastruoasă pentru elevi. Ministrul Educației cere capul președintelui ONAC!
Sursa foto: Gov.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, cere premierului Ludovic Orban demiterea președintelui Oficiului Național de Achiziții Centralizate (ONAC) pentru licitația „dezastruoasă” privind achiziția de tablete necesare elevilor la începerea anului școlar.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că a luat act de „rezultatul dezamăgitor” al stadiului licitației privind achiziția de dispozitive electronice cu conexiune la Internet, organizată de ONAC, relatează Mediafax.

Demersurile pentru achiziționarea celor 250.000 de dispozitive electronice au fost inițiate de MEC încă din data de 7 mai, când a fost alocată prin Hotărâre de Guvern suma de 150 de milioane de lei.

Toate instituțiile implicate, inclusiv ONAC, și-au luat angajamentul să încheie, în termenii agreați, toate procedurile, astfel încât dispozitivele să fie, în prima zi de școală, la dispoziția elevilor.

„Deși au beneficiat de tot sprijinul Ministerului Educației și Cercetării în toată această perioadă, oficialii ONAC au refuzat să fie cooperanți și proactivi în identificarea de soluții rapide, dovadă fiind rezultatul catastrofal al acestui întreg proces”, susțin reprezentanții MEC.

Aceștia acuză ONAC că nu a informat în timp util Ministerul Educației și Cercetării cu privire la stadiul licitației, deși au existat nenumărate solicitări zilnice privind acest subiect.

 

×
Subiecte în articol: Monica Anisie