x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul, luat cu asalt de turişti

Litoralul, luat cu asalt de turişti

de Mara Raducanu    |    05 Aug 2007   •   00:00
Litoralul, luat cu asalt de turişti
Sursa foto: Lucian Alecu/

Tentaţiile Litoralului şi vremea frumoasă au adus ieri la mare peste 100.000 de turişti, plajele devenind dis-de-dimineaţă pur i simplu neincăpătoare.

Tentaţiile Litoralului şi vremea frumoasă au adus ieri la mare peste 100.000 de turişti, plajele devenind dis-de-dimineaţă pur i simplu neincăpătoare.

Aşa cum era de aşteptat pentru week-end, hotelurile au fost ocupate la capacitate maximă. De la Năvodari şi pănă la Vama Veche cu greu găseşti un loc liber in spaţiile de cazare, iar plajele Mării Negre au fost şi ele asaltate de zecile de mii de turişti, veniţi atăt din toată ţara, căt şi din străinătate. Staţiunea Neptun rămăne şi in acest sfărşit de săptămănă in topul preferinţelor turiştilor. Conform datelor publicate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, in această staţiune numărul petrecăreţilor a depăşit cu mult 20.000. Şi staţiunea Eforie se poate bucura de o creştere a turiştilor, peste 18.000, in timp ce in hoteluri şi pensiuni au fost cazaţi aproape 2.000 de străini. Numărul celorlalţi turişti, adică cei care au preferat să stea in gazdă la Costineşti, la Vama Veche, 2 Mai sau Constanţa, la rude şi prieteni este mai greu de estimat. Oricum, şi aceştia sunt de ordinul zecilor de mii, motiv pentru care incă de la primele ore ale dimineţii plajele s-au umplut ochi.

DAI UN BAN, DAR STAI IN FAŢĂ! Şi cum un pahar cu bere rece este soluţia ideală pentru a stinge arşiţa soarelui, băutura se vrea a fi la mare căutare. Insă, dacă-ţi doreşte inima un tratament regesc, va trebui să umbli ceva mai adănd la buzunar! Tocmai de aceea un pahar adus direct la şezlong ajunge şi la 7 lei. Senzaţiile tari, dar răcoroase costă şi ele destul de mult: 100 de lei pentru 15 minute cu ski-jetul şi 15 lei pentru 10 minute cu banana. Vrei să patinezi pe gheaţă timp de trei ore? Dorinţa iţi este indeplinită! O poţi face contra sumei de 30 de lei, bani in care intră şi inchiriatul patinelor. Dacă in sudul Litoralului pretenţiile pentru distracţii sunt mai modeste, Mamaia este staţiunea in care nebunia distracţiei se face simţită la maximum.

×
Subiecte în articol: observator