x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucian Mîndruţă: "Am zis să încep de jos, unde am şi ajuns”

Lucian Mîndruţă: "Am zis să încep de jos, unde am şi ajuns”

de Anca Nicoleanu    |    07 Sep 2010   •   00:00
 Lucian Mîndruţă: "Am zis să încep de jos, unde am şi ajuns”

Lucian Mîndruţă vorbeşte cu umor despre "Nimic important", noua lui emisiune de la Antena 2

● Jurnalul Naţional: Ai ales o modalitate interesantă de a anunţa noua ta emisiune, pe Facebook, luni, cu o oră şi jumătate înainte de a intra în emisie. Câţi dintre prietenii tăi de pe Facebook au dat curs invitaţiei de a veni în platou?
● Lucian Mîndruţă:
Încă nu i-am invitat în platou, dar estimez că vor veni câteva zeci de prieteni de pe Facebook. Am preferat să anunţ acolo pentru că am vrut să vorbesc şi cu alţi oameni decât anonimii care cumpără ziarele în care toată lumea face declaraţii. Am vrut de asemenea să pot şi răspunde, dialoga, reacţiona la ceea ce-şi doresc cititorii. Facebook nu e o lume virtuală în care să te refugiezi, e o poartă de acces către viaţa oamenilor reali, de multe ori singuri, destul de des dezamăgiţi de ceea ce facem noi, jurnaliştii.


● Jurnalul Naţional: De ce n-ai vrut să se ştie mai din timp şi ai preferat să te-ntorci la tv aşa, "pe furiş"?
● Lucian Mîndruţă:
Păi nici n-am ştiut sigur până acum o săptămână. Şi-apoi am preferat să încerc o altă metodă decât aceea a declaraţiilor megalomaniace şi goale din promo-uri şi articole publicitare, după care nu urmează nimic deosebit. Eu am zis să încep de jos, unde am şi ajuns. N-am pretenţii mari, emisiunea e mică, eu de asemenea!


● Jurnalul Naţional: Ţi-ai făcut o intrare spectaculoasă, într-un cărucior cu rotile. Ai explicat că ai căzut pe munte. De când te-ai "împrietenit" cu cârjele şi cât va mai dura prietenia voastră?
● Lucian Mîndruţă:
Da, am căzut pe iarba udă din Valea Doftanei, în ultima zi de vacanţă, în timp ce coboram de pe o culme. Am fost operat în România, la Spitalul Floreasca, de dr. Angheluţă. Am stat vreo două zile în spital, după care acasă. Sunt deja trei săptămâni de atunci, prima a fost îngrozitoare, cu dureri, căzături, capul spart - nu mă întreba cum! -, dar uite că mai trăiesc! Mai am vreo lună de cârje de acum înainte!


● Jurnalul Naţional: De ce i-ai zis emisiunii "Nimic important", despre ce "nimicuri" ai de gând să vorbeşti în ea?
● Lucian Mîndruţă:
Mi-am zis să fac o emisiune despre lucrurile de care chiar îmi pasă şi care au ajuns nişte nimicuri: despre prieteni, cărţi, idealurile noastre de tinereţe, despre fete, filme, flori sau băieţi. Şterge fete, nu asta am vrut să zic!!!


● Jurnalul Naţional: Cum s-a legat emisiunea asta?

● Lucian Mîndruţă: Încă nu s-a legat. O fac din mers. Am scris un format, Mirela Albu l-a aprobat, Sorin Oancea m-a încurajat, maşina m-a dus la studio şi aşa, cu piciorul amorţit pe acceleraţie şi uite că am început. Dar să nu aveţi pretenţii mari de la noi, poate nici nu se leagă vreodată!


● Jurnalul Naţional: În prima ediţie ai invitat-o pe Andreea Marin. Ai mărturisit că ai chemat-o pentru rating. Ea a replicat că a venit din milă. Care dintre voi a ieşit pe plus?
● Lucian Mîndruţă:
Eu am ieşit, c-am trecut de un punct de rating. Şi asta fără nici un scandal, doar cu ceva poezii, confesiuni, ameţeli. Şi ştii cum e, când te bagă în seamă o femeie frumoasă, zic să accepţi şi milă dacă nu ai şanse la altceva!


● Jurnalul Naţional: Te-ai întors la "direct", după o perioadă de... "rătăcire". Să înţeleg că ţi-era dor?
● Lucian Mîndruţă:
Da, directul este viaţa. Cine nu mă crede să asculte melodia din adolescenţa noastră, "Live is Life!"


● Jurnalul Naţional: Publicul, conducerea Antenei 1 sau tu, cine s-a săturat de "Pâine şi circ", după doar un sezon?
● Lucian Mîndruţă:
Toată lumea, a fost consens!!!


● Jurnalul Naţional: Ce n-a mers la "Pâine şi circ"?
● Lucian Mîndruţă: Păi eu n-am mers, că nu mă simţeam în largul meu, emisiunea n-a mers, că nici ea nu era mulţumită, şi aşa mai departe. Data viitoare să pună un actor talentat la aşa ceva, nu pe mine, de la ştiri!


● Jurnalul Naţional: Care sunt plusurile şi minusurile pe care le-a avut emisiunea?
● Lucian Mîndruţă:
Hai că n-am nici un chef de analiză rece. Toată lumea a ţinut minte momentul cu jacuzzi, toţi au comentat, nimeni nu s-a uitat să vadă dacă nu cumva mai era şi altceva pe lângă asta. Eu vă spun că pe alocuri a fost o emisiune ca lumea, care nu şi-a găsit însă până la capăt o voce distinctă. A fost făcută din prea multe bucăţi, cu prea multe idei.


● Jurnalul Naţional: Acum poţi face o comparaţie, unde ţi-e mai bine: la pupitrul ştirilor sau în platoul unei emisiuni de divertisment?
● Lucian Mîndruţă:
Unde se plăteşte mai bine! Acum caut mercurialul... (râde)


● Jurnalul Naţional: Mulţi au început să te urască după scandalul din ianuarie în care ai fost implicat. S-au mai domolit?
● Lucian Mîndruţă:
Ei da, dar acum îi urăsc eu pe ei! E un sentiment care te întăreşte, o frumoasă tradiţie la români şi, de asemenea, un motiv să te ridici din pat şi, cu piciorul rupt, aşa, să le faci în ciudă.


● Jurnalul Naţional: Cum merge blogul tău de poezie? Când l-ai lansat?
● Lucian Mîndruţă:
100 de cititori în medie pe zi, are vreo 2 săptămâni. Oamenii vin şi pun poezii, pe cele mai multe le las la comentarii, unele însă devin post-uri. Mai scriu şi eu, mai editez, e interesant.


● Jurnalul Naţional: Ştiu că soţia ta e de câteva luni în străinătate, cu o bursă sau la un stagiu de specializare. Cum te descurci singur cu copiii, mai eşti şi în cârje...
● Lucian Mîndruţă:
Soţia mea nu trebuie să ştie răspunsul la întrebarea asta, aşa că vă rog să nu-l publicaţi pe Jurnalul internaţional sau cum se numeşte versiunea pentru străinătate. Deci, mă descurc foarte bine, ieri am făcut şi omletă cu şase ouă, pentru care am folosit circa 11. Deci, se poate!

×