x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucrările de reabilitare a DN 66 vor fi finalizate la toamnă

Lucrările de reabilitare a DN 66 vor fi finalizate la toamnă

03 Mai 2014   •   16:30
Lucrările de reabilitare a DN 66 vor fi finalizate la toamnă

Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a declarat, sâmbătă, la Târgu-Jiu, în cadrul unei întâlniri cu autorităţi locale şi centrale că, potrivit reprezentanţilor firmelor care se ocupă de reabilitarea celor două tronsoane de drum aparţinând DN 66, cuprinse între Rovinari-Târgu-Jiu-Bumbeşti-Jiu, lucrările vor fi finalizare în toamna acest an.

Potrivit acestuia, din toamna anului trecut, atunci când progresul lucrărilor la DN 66 era de doar 3-4 procente, acum a ajuns la circa 16%, iar în lunile octombrie-noiembrie este preconizată finalizarea lucrărilor.

"În octombrie 2013, atât de la Rovinari către Târgu-Jiu şi mai departe către Petroşani, progresul lucrărilor era de 3-4%, acum au crescut la circa 15-16% progres. Am avut întâlniri cu reprezentanţii firmelor la Bucureşti, ei şi-au schimbat în totalitate managementul din România, cele două firme spaniole, ne-au promis că se reorganizează şi aici pe şantier. Lucrează în prezent la asfaltare, cu siguranţă că ar fi făcut mai mult anul acesta însă pe Defileul Jiului nu pot lucra din cauza vremii, a plouat mult în acea zonă, însă promisiunea lor este că vor finaliza lucrările în octombrie-noiembrie anul acesta. În fiecare săptămână există o echipă de proiect de la CNADNR care supervizează lucrările. Am fost şi personal să verific stadiul lucrărilor. Înainte a fost o firmă maghiară, a fost reziliat contractul, problema este din 2006-2007, atunci s-a licitat şi s-a câştigat acest contract, s-a reziliat, a avut o istorie tristă acest proiect, însă oamenii aceştia care lucrează, spaniolii, pare-se că vor finaliza, au un management bun", a precizat Narcis Neaga.

Prezent la aceeaşi întâlnire, ministrul Transporturilor, Dan Şova, a afirmat că în prezent se lucrează la cele două tronsoane ale DN 66, suma totală alocată fiind de 100 milioane lei. El a adăugat că valoarea totală alocată pentru drumurile naţionale din judeţ se ridică la 45 milioane lei, precum şi de faptul că lucrările la centura ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu vor începe mai devreme decât au fost preconizate.

×