x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAGISTRAT ANCHETAT/Accident înscenat

MAGISTRAT ANCHETAT/Accident înscenat

de Miruna Pasa Petru    |    12 Ian 2009   •   00:00

O judecătoare de la Curtea de Apel Piteşti este învinuită că ar fi pus la cale înscenarea unui accident, pentru a-şi repara autoturismul lovit pe banii altora de asigurare.



Totul pare să fi pornit din momentul în care magistratul Mărioara Dumitru şi-ar fi găsit maşina lovită. Pentru că nu avea asigurare CASCO, aceasta trebuia să-şi repare autoturismul din banii proprii, aproximativ 1.500 de lei. Procurorii Parchetului instanţei supreme, care anchetează acum cazul, suspectează însă că
Mărioara Dumitru a preferat să însceneze un accident rutier pentru a beneficia de asigurarea altora. Judecătoarea este învinuită de fals în declaraţii şi în înscrisuri, uz de fals şi înşelăciune începând cu data de 2.12.2008. Alături de magistrat au mai fost puse sub învinuire trei persoane suspectate că ar fi pus umărul la înscenarea accidentului în parcarea Primăriei Bascov. Este vorba despre primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, care ar fi ajutat-o pe Mărioara Dumitru să-şi pună planul în aplicare, despre şoferul de la salubritate Ion Mihalache, cel care ar fi luat asupra sa vina presupusei loviri a maşinii judecătoarei, şi despre agentul de Poliţie Mihai Grigore, care ar fi făcut constatările necesare.

VERIFICĂRI CSM
Judecătoarea Lidia Bărbulescu, aflată ieri încă în exerciţiul funcţiei de şef al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ne-a declarat că CSM s-a autosesizat şi că inspecţia judiciară va demara astăzi verificări cu privire la magistratul argeşean. Numele Mărioarei Dumitru mai apare într-o verificare a CSM, cea referitoare la celebrul dosar al permiselor ilegale din judeţul Argeş.

×
Subiecte în articol: observator