x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: "De la 1 martie începe trasarea marcajelor rutiere". Operaţiunea a fost suspendată 3 ani din cauza unui proces

Oprescu: "De la 1 martie începe trasarea marcajelor rutiere". Operaţiunea a fost suspendată 3 ani din cauza unui proces

25 Feb 2013   •   17:09
Oprescu: "De la 1 martie începe trasarea marcajelor rutiere". Operaţiunea a fost suspendată 3 ani din cauza unui proces
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat luni, la şedinţa CGMB, că de la 1 martie Adminstraţia Străzilor va putea începe operaţiunile de trasare a marcajelor rutiere, activitate care a fost blocată de procese deschise în instanţă care au contestat licitaţiile organizate de municipalitate, informează agerpres.ro.

"După 1 martie facem ce nu s-a făcut de trei ani", a spus edilul-şef, răspunzând unei interpelări formulate de un consilier general.

Administraţia Străzilor Bucureşti a anunţat din luna ianuarie că odată cu venirea primăverii va începe marcarea şi trasarea străzilor Capitalei, după ce a câştigat irevocabil la Curtea de Apel procesul intentat de una dintre societăţile a cărei ofertă a fost declarată necâştigătoare la licitaţia organizată în acest scop în anul 2011.

Administraţia Străzilor Bucureşti a organizat procedura de atribuire a acordului-cadru având ca obiect proiectarea, execuţia şi administrarea semnalizării rutiere orizontale şi verticale în municipiul Bucureşti, având o valoare estimată de 45 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al PMB, una dintre societăţile amendate de curând de Consiliul Concurenţei pentru trucarea unei licitaţii publice a contestat procedura de atribuire, motiv pentru care, timp de un an, aceasta a fost paralizată.

Administraţia Străzilor, în calitate de autoritate contractantă, reprezentată de avocaţii de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii, a obţinut în ianuarie la Curtea de Apel Bucureşti o hotărâre irevocabilă în litigiul promovat de una dintre societăţile a cărei ofertă a fost declarată necâştigătoare. 

×