x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marius Budăi anunță despăgubiri pentru persoanele afectate de inundatii

Marius Budăi anunță despăgubiri pentru persoanele afectate de inundatii

de Redacția Jurnalul    |    18 Iun 2023   •   13:20
Marius Budăi anunță despăgubiri pentru persoanele afectate de inundatii

Guvernul va adopta o hotărâre pentru acordarea de despăgubiri persoanelor afectate de inundații.

„Adoptăm, în următoarea ședință de Guvern, o Hotărăre în vederea stabilirii sumelor de bani care vor fi acordate drept despăgubiri familiilor ale căror locuințe au fost afectate de calamități. Hotărârea se va aplica în primul rând locuitorilor din comuna Grecești, județul Dolj, afectați de inundații în aceste zile”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi

Un anunț asemănător a făcut și premierul Marcel Ciolacu. Acesta a anunțat, sâmbătă, că oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile vor fi ajutați de Guvern și a oferit drept exemplu localitatea Grecești din județul Dolj.

„Oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile vor fi ajutați de Guvern! Cele mai mari probleme sunt în localitatea Grecești din Dolj, unde mai multe zeci de persoane sunt izolate sau au fost evacuate preventiv. Ne-am asigurat prin Departamentul pentru Situații de Urgență că acești oameni vor primi mâncare caldă și apă. De asemenea, am vorbit cu autoritățile din localitate să găsim soluții pentru ca oamenii să aibă unde să doarmă la noapte și am dat asigurări că vom aloca imediat bani din fondul de rezervă pentru refacerea drumurilor și remedierea pagubelor”, a anunțat Marcel Ciolacu pe Facebook.

Premierul a mai spus că ajutoare vor fi distribuite și în alte comunități.

„Aseară (n.r. vineri, 16 iunie), am convocat un Comitet Național pentru Situații de Urgență pentru a aproba acordarea unor ajutoare pentru oamenii din Ighiu, județul Alba. Sunt în permanent contact cu ministrul Mediului care monitorizează situația, dar și cu celelalte autorități responsabile pentru ca toată lumea să intervină rapid și să limităm cât mai mult efectele asupra oamenilor”, a precizat Mrcel Ciolacu.

×