x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marş in memoriam

Marş in memoriam

de Cristina Diac    |    18 Apr 2008   •   00:00
Marş in memoriam

Ieri, în jurul prînzului, colegii Tatianei Duplei, studenta la istorie din Republica Moldova călcată cu maşina în timpul summit-ului pe trecerea de pietoni din faţa Ministerului Culturii şi Cultelor, au organizat un marş al tăcerii sub deviza “In memoriam Tatiana Duplei.

Cazul Tatiana Duplei

Ieri, în jurul prînzului, colegii Tatianei Duplei, studenta la istorie din Republica Moldova călcată cu maşina în timpul summit-ului pe trecerea de pietoni din faţa Ministerului Culturii şi Cultelor, au organizat un marş al tăcerii sub deviza “In memoriam Tatiana Duplei. Pentru o justiţie transparentă”.

Au parcurs dinstanţa dintre Muzeul de Geologie şi locul accidentului colegii de an ai Tatianei, dar şi studenţi care nu au cunoscut-o niciodată, impresionaţi de tragicul ei sfîrşit. “Am ales va­rianta unui marş al tăcerii, pentru că, atît timp cît ancheta este în curs, nu aveam practic împotriva a ce să protestăm. Vrem să arătăm că ne pasă, că sîntem solidari cu familia Taniei şi că aşteptăm rezultate concrete”, a mai spus Alina Aureliana Popa.

La marş a partici­pat şi Ludmila Duplei, sora Tatianei, studentă anul III la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Ve­terinară Bucureşti. “Am fost luni la poliţie însoţită de avocat, a relatat Ludmila despre stadiul cercetărilor. Personal nu am văzut tot dosarul, avocatul a spus că mai bine nu văd fotografiile făcute la locul accidentului. Deocamdată sunt citaţi doi martori, un student şi o doamnă sau domnişoară, nu ştiu exact, care n-au fost audiaţi pînă acum. Dar poliţiştii aflaţi în apropiere ei nu pot depune măr­turie...?” Ludmila Duplei face un apel către toţi martorii la accident să o contacteze la adresa de email kiseleff@yahoo.com.

×
Subiecte în articol: observator