x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marți, de la 11.00, a patra ședință BPR pentru a stabili calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură

Marți, de la 11.00, a patra ședință BPR pentru a stabili calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură

06 Sep 2021   •   17:19
Marți, de la 11.00, a patra ședință BPR pentru a stabili calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură

Parlamentarii din conducerile Camerei Deputaților și Senatului sunt convocați marți, de la 11.00, pentru a stabili calendarul dezbaterii și votării moțiunii de cenzură inițiată de USR și AUR. Este a patra oară când e convocată ședința BPR.

Anca Dragu, președintele Senatului, a propus ca o nou ședință să fie convocată marți, de la ora 11.00. Potrivit acesteia, pe ordinea de zi urmează să figureze un singur punct, respectiv calendarul moțiunii de cenzură.

Ședințe de BPR au mai fost convocate vineri seara, sâmbătă și luni, dar nu a fost cvorum de ședință.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, susținător al premierului Florin Cîțu în cursa petru președinția PNL, a cerut Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului acordarea unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură depusă de senatori și deputati USR si AUR.

Cererea de verificare a semnăturilor de pe moţiunea de cenzură USR PLUS-AUR nu a fost adoptată în Birourile Permanente Reunite, pentru că nu a avut votul majorității celor prezenți plus unul, spunea Ludovic Orban.

Senatorul Alina Gorghiu susține că ar fi trebuit ca solicitarea de acordare a unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură ar fi trebuit analizată. Ea spune că regretă faptul că Ludovic Orban, președinte PNL, „ține trena USR - AUR”.

Senatorul Alina Gorghiu spune că au fost 9 voturi „pentru” din 16 exprimate în Biroul Politic Reunit (BPR), ceea ce înseamnă că solicitarea de acordare a unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură ar fi trebuit analizată în comisia de statut.

Ludovic Orban, președinte PNL, și Ovidiu Ganț, deputat din partea minorității germane, nu au votat, deși au fost prezenți.

(sursa: Mediafax)

×