x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Masca de protecție în spațiile deschise din Galați nu mai este obligatorie

Masca de protecție în spațiile deschise din Galați nu mai este obligatorie

15 Oct 2020   •   12:37
Masca de protecție în spațiile deschise din Galați nu mai este obligatorie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a anulat obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise din Galați.

Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschisese a fost introdusă în urmă cu trei zile. Măsura rămâne valabilă doar în localitățile Cuca și Ivești, unde incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile depășește trei cazuri la 1.000 de locuitori.

„La nivelul judeţului Galaţi este obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne. Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum sunt pieţele, târgurile, zonele de aşteptare, falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale. În localităţile Iveşti (6,72) şi Cuca (4,74) unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise", se arată în hotărârea CJSU Galaţi.

CJSU Galați a redus de la 100 la 50 de metri distanța în raza căreia purtarea măștii este obligatorie în proximitatea școlilor din județ.

„La nivelul judeţului Galaţi este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 metri de intrarea în perimetrul şcolii", se mai spune în hotărârea CJSU Galaţi.

De asemenea, s-a luat hotărârea redeschiderii la interior a activității restaurantelor, în limita a 30% din capacitate. În comunele Ivești și Cuca, restaurantele rămân închise.

×