x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Măsuri urgente pe Aeroportul Henri Coandă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Măsuri urgente pe Aeroportul Henri Coandă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

31 Ian 2020   •   13:11
Măsuri urgente pe Aeroportul Henri Coandă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Fluxurile de sosiri internaţionale ale Aeroportului Henri Coandă au fost dotate cu dispensere de gel dezinfectant pentru mâini iar zonele cu fluxuri de pasageri sunt dezinfectate o dată la patru ore, în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Pasagerii zborurilor din China care aterizează pe aeroportul Henri Coandă trebuie să completeze o serie de chestionare.

Planul de măsuri a fost elaborat în comun cu Ministerul Sănătăţii.
"În vederea combaterii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus (2019-nCov), la aeroportul Henri Coandă a fost elaborat un plan de măsuri comun cu Ministerul Sănătăţii, Direcţia pentru Sănătate Publică şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.
Acest plan de măsuri include distribuirea de materiale informative, completarea, de către pasagerii care vin din China, a unor chestionare, modul de tratare a acestor pasageri de către echipele medicale, precum şi o serie de alte măsuri specifice, printre acestea numărându-se dezinfectarea, la interval de 4 ore, a fluxurilor de pasageri. Suplimentar, pe fluxurile de sosiri internaţionale au fost amplasate şi puse la dispoziţia pasagerilor dispensere de gel dezinfectant pentru mâini, numărul acestora urmând să fie crescut în zilele următoare", se menţionează în comunicatul CNAB.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că epidemia provocată de noul coronavirus 2019-nCoV apărut în China şi care s-a răspândit în mai multe regiuni ale lumii constituie o ''urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional'', cerând totuşi să nu se limiteze călătoriile.

În timp ce majoritatea infecţiilor au fost detectate în China continentală, alte 18 ţări sunt afectate, cu peste 80 de cazuri confirmate în total, potrivit OMS.

Bilanţul acestei epidemii de pneumonie virală a crescut în China la 213 de morţi.

AGERPRES

×