x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Măsurile Guvernului de austeritate încarcă instanţele de judecată

Măsurile Guvernului de austeritate încarcă instanţele de judecată

de Gabriela Mladin    |    09 Iun 2010   •   00:00

Secţia de litigii de muncă din cadrul Tribunalului Gorj nu mai face faţă proceselor deschise de către angajaţi sau foşti salariaţi, angajatorilor. Măsurile de austeritate luate de către actualul Guvern au crescut considerabil numărul cauzelor de litigii de muncă. La Gorj, preşedintele Tribunalului, Florin Encescu spune că numărul dosarelor cu acest obiect este atât de mare, încât nu se regăseşte la nicio altă instanţă din ţară.



De la începutul anului şi până în prezent pe rolul Tribunalului Gorj, la cele două secţii, Litigii de Muncă şi Contencios Administrativ, s-au înregistrat  aproximativ 10. 000 de cauze . Celor 5.000 de dosare de litigii de muncă se adaugă şi cel peste 4. 500 de la Contencios Administartiv, moment în care completele acestor secţii reusesc cu greu să facă faţă situaţiei.

Preşedintele Tribunalului Gorj a precizat că problema este generată, în special, de nemulţumirea funcţionarilor publici faţă de măsurile actualului Guvern. La aceasta se mai adaugă şi disponibilizările făcute de SNLO şi Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari.

Pentru a soluţiona cauzele la timp, mai ales că sunt dosare ce nesesită urgenţă, coducerea instituţiei a luat decizia de a crea secţii mixte care să preia şi spre soluţionare o parte din dosare. "Vom avea în plus şi 17 grefieri. Aproximăm că până la sfârşitul anului vom avea numai litigii de muncă, în jur de 10.000. Situaţia asta nu se întâlneşte la instanţe mari din ţară", a explicat Florin Encescu, preşedintele Tribunalului Gorj.

×
Subiecte în articol: observator