x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medic, despre incendiul de la spitalul din Prahova: scade și mai multe încrederea în sistem

Medic, despre incendiul de la spitalul din Prahova: scade și mai multe încrederea în sistem

11 Noi 2021   •   09:35
Medic, despre incendiul de la spitalul din Prahova: scade și mai multe încrederea în sistem

Radu Țincu, medic primar Terapie Intensivă și Toxicologie la Spitalul Floreasca, susține că tragediile repetate din spitalele din România scad foarte mult încrederea în sistem. Declarația a fost făcută după incendiul izbucnit joi la spitalul suport COVID din Ploiești unde au murit doi pacienți.

Medicul Radu Țincu susține că românii văd la televizor cum ard spitalele și își pierd încrederea în sistemul medical. Este o problemă de încredere care trebuie să fie rezolvată de către autorități, consideră Țincu.

În ceea ce-i privește pe pacienții transferați din spitalul care a luat foc, ei trebuie să fie monitorizați și evaluați în continuare, atât din perspectiva evoluției COVID, cât și a expunerii la fum. Deconectarea chiar și pentru o scurtă perioada de timp de la sistemele de ventilație poate să le pună viață în pericol, avertizează Țincu.

La incidente asemănătoare, starea de sănătate a unor pacienți transferați s-a deteriorat pentru că transferul nu se realizează în condiții normale, mai explică medicul Țincu. În plus, pacienții care supraviețuiesc pot suferi traume psihice

Doi bărbați, de 74 și 75 de ani, au încetat din viață într-un incendiu care a avut loc joi dimineață la spitalul suport COVID din Ploiești.

15 pacienți au fost evacuați și transferați la Spitalul Județean Ploiești. O angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, a fost transferată la Spitalul Floreasca din București.

Incendiul a izbucnit într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu spital prahova