x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicamente - Liber la gratuite

Medicamente - Liber la gratuite

de Georgeta Licsandru    |    17 Iun 2005   •   00:00

Farmaciile din intreaga tara vor dispune de saptamana viitoare de fonduri suplimentare pentru eliberarea de medicamente compensate si gratuite.

Farmaciile din intreaga tara vor dispune de saptamana viitoare de fonduri suplimentare pentru eliberarea de medicamente compensate si gratuite.
Fondurile, in valoare de 1.200 de miliarde de lei, provin din rezervele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), iar utilizarea lor a fost aprobata prin ordonanta de urgenta a Guvernului. Potrivit CNAS, in acest moment, 45,5% din farmaciile care au contract cu Casa elibereaza medicamente compensate sau gratuite. In ceea ce priveste datoriile la medicamente, ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, a declarat ca acestea vor fi lichidate definitiv pana la inceputul anului 2006.

Acest lucru nu poate fi realizat mai devreme intrucat in bugetul pe anul in curs nu au fost prevazute aceste sume. "Am gasit un montaj financiar, impreuna cu ministrul Finantelor si consilierii primului ministru, care sa ne permita plata acestor datorii, angajand chiar si bugetul pe 2006. Asta nu inseamna ca datoriile vor fi rostogolite spre anul viitor asa cum s-a intamplat pana acum. Banii se vor plati definitiv in ianuarie 2006, cu garantia unei banci internationale", a declarat Mircea Cinteza. Potrivit acestuia, exista toate premisele teoretice pentru ca aceasta criza a medicamentelor sa fie rezolvata pana la inceputul saptamanii viitoare.

×
Subiecte în articol: observator