x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Ghezea, lăsat în libertate de Judecătoria sectorului 4 în cazul şantajării lui Ioan Niculae

Mihai Ghezea, lăsat în libertate de Judecătoria sectorului 4 în cazul şantajării lui Ioan Niculae

29 Sep 2011   •   11:16

Patronul ziarului "Atac la persoana", Mihai Ghezea, va fi cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat de santajarea lui Ioan Niculae, patronul Holdingului InterAgro si al echipei de fotbal Astra Ploiesti, instanta respingand propunerea procurorilor privind arestarea preventiva.

Mihai Ghezea a fost adus azi dimineata la sediul Judecatoriei Sectorului 4 unde procurorii parchetului de pe langa aceasta instanta au cerut unui judecator arestarea preventiva a lui pentru santaj.
Instanta a respins cererea procurorilor, astfel ca Ghezea a fost lasat in libertate. Decizia poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Patronul ziarului "Atac la persoana" a fost retinut de procurori, in urma cu o zi, fiind acuzat ca l-ar fi santajat printr-un contract de publicitate pe Ioan Niculae, patronul Holdingului InterAgro si al echipei de fotbal Astra Ploiesti.

Mihai Ghezea a fost ridicat, miercuri, din Piata Rosetti, unde lua masa cu deputatul Adrian Radulescu, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

Sursele judiciare au precizat Ghezea este interceptat de catre anchetatori de la inceputul lunii septembrie, astfel ca telefonul sau era ascultat inclusiv la momentul ridicarii sale. Frecvent, Ghezea si Radulescu discutau despre situatia de la Agentia Domeniilor Statutului.

Imediat dupa ce a plecat cu politistii, Ghezea l-ar fi telefonat lui Adrian Radulescu caruia i-a explicat succint situatia, respectiv ca a fost retinut, dar ca situatia nu este grava. "Poate vorbiti dumneavoastra", i-a spus Ghezea interlocutorului sau, la finalul convorbirii, potrivit surselor citate.

Acestea au subliniat insa ca pana in prezent nu ar putea fi vorba despre un trafic de influenta.
In luna aprilie intre InterAgro si "Atac la persoana" a fost incheiat un contract de publicitate, una dintre clauzele contractuale fiind aceea ca ziarul sa se abtina de la a publica materiale care sa aduca atingere sau sa afecteze companiile lui Niculae sau imaginea sa personala.

Valoarea contractului, potrivit surselor citate, era de 1.000 de euro lunar, la debut fiind platit un avans pe trei luni.

Dupa primele trei luni, Mihai Ghezea a reziliat contractul si a publicat un material jurnalistic ce viza viata personala a lui Ion Niculae. Potrivit surselor citate, rezilierea brusca a contractului a fost cauzata de dorinta lui Ghezea de a majora suma prevazuta in intelegere.

In acest context, in luna iulie patronul de la Astra Ploiesti ar fi depus o plangere penala la politie, acuzandu-l pe Ghezea de santaj.

Mihai Ghezea a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, intr-un dosar in care Dan Diaconescu si Doru Parv sunt acuzati de santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

MEDIAFAX

×