x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mii de flacoane de Remdesivir, distribuite în peste 100 de spitale din România

Mii de flacoane de Remdesivir, distribuite în peste 100 de spitale din România

26 Oct 2021   •   18:00
Mii de flacoane de Remdesivir, distribuite în peste 100 de spitale din România

Ministerul Sănătății anunță că mii de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în 120 de spitale din România. Medicamentul este folosit în tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii de boală.

Ministerul Sănătății anunță marți, prin intermediul unui comunicat de presă, că face în continuare aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19.

Ministerul a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare care au în tratament pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Este vorba despre 10.356 de flacoane de Remdesivir din stocul existent. Medicamentul a ajuns în 120 spitale din toată țara.

„Unul din principalele noastre obiective în această perioadă îl reprezintă aprovizionarea continuă a spitalelor cu medicamentele necesare pentru pacienți. În ultimele două săptămâni am distribuit zilnic medicamentele pentru care am încheiat contracte cu producătorii sau care au fost donate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă", a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Criteriile de repartizare a medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: remdesivir