x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minerii susţin că foamea îi aduce în capitală

Minerii susţin că foamea îi aduce în capitală

de Gabriela Mladin    |    18 Mai 2010   •   00:00

Cei peste 200 de mineri care vor ajunge în 19 mai în capitală pentru a participa la mitingul organizat de marile confederaţii sindicale, susţin că foamea îi aduce în Bucureşti.

Liderul Federaţiei Naţionale a  Muncii, Constantin Creţan, a răspuns întrebării care a preocupat pe toată lumea după ce s-a aflat că vor protesta în Piaţa Victoriei:

"Foamea ne aduce în Bucureşti. Noi am răspuns invitaţiei venite din partea Conferaţiei Meridian. Vom ajunge în capitală şi vom protesta absolut paşnic. Este adevărat că vom avea salopetele la noi şi ne vom îmbrăca în aceste haine în faţa Guvernului pentru a vedea aceşti domni care ne conduc în ce condiţii trăiesc minerii", a precizat Creţan.

Ortacii care vor sosi la Bucureşti sunt din Gorj şi Valea Jiului. Ei vor avea supra lor şi lămpaşe. Traseul urmat de mineri este Petroşani- Târgu-Jiu-Bucureşti. Unii vor ajunge în capitală cu autobuze, cu maşini personale, însă cei mai mulţi vor călători cu trtenul.

Minerii sunt nemulţumiţi de decizia Guvernului de a reduce cu 25% din salarii şi la companiile din subordinea statului.

Cei mai mulţi ortaci din Gorj fac parte din sindicatele lui Marin Condescu. Acesta din urmă a anunţat că nu va participa la niciun miting organizat împotriva Guvernului Boc. Cu toate acestea 50 de mineri care fac parte din aceste sindicate se vor alătura protestelor.
Marin Condescu este cel care la alegerile prezidenţiale a îndemnat minerii să-l voteze pe Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: observator