x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA, mai mare decât Ministerul Educaţiei sau cel al Sănătăţii. REPRESIUNE CU 687 DE POSTURI

DNA, mai mare decât Ministerul Educaţiei sau cel al Sănătăţii. REPRESIUNE CU 687 DE POSTURI

de Dan Constantin    |    19 Sep 2014   •   17:31
DNA, mai mare decât Ministerul Educaţiei sau cel al Sănătăţii. REPRESIUNE CU 687 DE POSTURI
Sursa foto: DNA, mai mare decât Ministerul Educaţiei sau cel al Sănătăţii. REPRESIUNE CU 687 DE POSTURI

Directia Nationala Anticoruptie se umfla in schema ca o gogoaşă înfuriată. Daca traditionalul produs de patiserie care se vinde prin balciuri si oboare are preturi mici, DNA arde la buzunarul public.

De zece zile, Laura Codruța Kövesi si -a vazut visul cu ochii: CSM a aprobat suplimentarea schemei de personal cu inca 50 de politisti. Hotararea nr.973, adoptata de plenul CSM in 10 septembrie si publicata in 18 septembrie, aproba de fapt ordinul nr 432/c/2014 al ministrului Justitiei privind modificarea statului de functiuni al DNA in privinta numarului total de posturi al institutiei.

Decizia aproba , in fine, cererea doamnei Laura Codruța Kövesi de infiintare a unui serviciu propriu secret al DNA, incadrat cu ofiteri sub acoperire, bugetat pentru 50 de politisti, toti cu grad de comisar sef, cerere care se taraie de aproape un an prin institutiile guvernamentale.

Pana la suplimentare, DNA avea o schema de personal care cuprindea 637 de posturi. De acum vom fi protejati de coruptie de 687 de angajati. Structura  de personal este formata de 145 procurori, 27o ofiteri si agenti de politie judiciara, 55 de specialisti,99 de angajati pe posturi de personal auxiliar, 44 de posturi de personal conex, 54 de angajati pe post de personal economic si administrativ.

Pentru comparatie, DNA este mai bine garnisit cu posturi bugetate de stat decat alte ministere: la Ministerul Educatiei schema aste de 548  posturi, la Ministerul Sanatatii, doar 264 posturi. Doar Externele sunt mai populale-886 posturi in centrala si Ministerul Finantelor Publice, cu 1437 posturi, sunt superior incadrate acestei institutii de represiune.

×