x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Finanțelor lansează marți o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat

Ministerul Finanțelor lansează marți o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat

de Redacșia Jurnalul    |    17 Iun 2024   •   20:30
Ministerul Finanțelor lansează marți o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. A treia ediție a programului de titluri de stat va conține și emisiunile uzuale.

„Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de titluri de stat, odată ce scadențele anterioare au ajuns la maturitate, ne-a făcut să lansăm o nouă ediție față de cele stabilite inițial. Emisiunile de titluri de stat FIDELIS au reușit să consolideze un instrument financiar devenit indispensabil pentru românii ce caută forme de investiții cu risc minim. Mă bucur că se menține încrederea față de capacitatea noastră de a oferi instrumente avantajoase, dar și că reușim să avem un rol marcant în dezvoltarea pieței locale de capital”, a transmis ministrul Marcel Boloș

După succesul înregistrat în prima jumătate din 2024, când, prin campania de donare de sânge a Programului FIDELIS au fost salvate peste 10.000 de vieți prin investiții de peste 400 milioane de lei realizate de către 3.031 de donatori, Ministerul Finanțelor a decis creșterea frecvenței acestor emisiuni de la 4 la 6 ediții pe an.

Tranșa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândă de 7%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediții.

De asemenea, persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 ianuarie 2024, beneficiază de scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere, de la 5.000 la 500 de lei.

A treia ediție a programului de titluri de stat FIDELIS, care începe marți, va conține și emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 4%, respectiv, 5%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv, 1.000 de euro.

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Société Générale și Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori București.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile, precizează Ministerul de Finanțe.

Deținătorii de titluri de stat FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ministerul finantelor fidelis lansare