x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Agriculturii exclude orice criză alimentară în România

Ministrul Agriculturii exclude orice criză alimentară în România

06 Feb 2022   •   21:00
Ministrul Agriculturii exclude orice criză alimentară în România

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, exclude orice criză alimentară în România și spune că alimentele nu vor fi raționalizate.

Întrebat, duminică, despre eventualitatea unei crize alimentare și despre faptul că PSD s-ar gândi să plafoneze prețurile la alimente, Adrian Chesnoiu a răspuns că la nivel global pot exista zone unde poate apărea penuria de alimente.

„În România și în Europa în general, la nivelul de producții pe care le avem, este exclus să apară o criză alimentară. Legat de ceea ce s-a vehiculat în spațiul public, eu vă spun un singur lucru: că alimentele nu vor fi raționalizate, ca să eliminăm și această zonă în care unii care nu cunosc agricultura României și capacitatea fermierilor români de a produce speculează. Nu s-a luat niciodată în calcul raționalizarea alimentelor, să ajungem ca pe vremurile de dinainte să luăm alimente pe cartelă”, a afirmat ministrul.

În ce privește „mijloacele de intervenție ale statului în echilibrarea și menținerea unei sustenabilității a producătorilor și a consumatorilor”, PSD și Guvernul analizează „mai multe metode de intervenție în vederea sprijinirii producătorilor și a cetățenilor”.

„Fiți siguri că, la transparența care m-a caracterizat întotdeauna, atunci când vom finaliza analiza de impact voi veni cu aceeași deschidere în fața dumneavoastră și vă voi anunța. (...) Vreau să îi asigur pe români că muncim și sâmbătă și duminică și în fiecare zi pentru a ne asigura că au alimente și alimentele de calitate”, a spus Chesnoiu.

×
Subiecte în articol: Adrian Chesnoiu