x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Aurescu spune că nu sunt cetăţeni români afectaţi de atacurile cu rachete lansate de Iran în Erbil

Ministrul Aurescu spune că nu sunt cetăţeni români afectaţi de atacurile cu rachete lansate de Iran în Erbil

08 Ian 2020   •   13:00
Ministrul Aurescu spune că nu sunt cetăţeni români afectaţi de atacurile cu rachete lansate de Iran în Erbil

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, miercuri, la Bruxelles, că nu există cetăţeni români afectaţi de atacurile cu rachete lansate de Iran în Erbil.

"Având în vedere că o serie de rachete au vizat şi regiunea Erbil, unde se găseşte o comunitate de aproximativ 180 de cetăţeni români, prin Consulatul General al României de la Erbil, am confirmat faptul că cetăţenii români nu sunt afectaţi de aceste evoluţii", a precizat el.

Comandamentul militar irakian a anunţat miercuri că 22 de rachete iraniene au căzut asupra a două baze militare de pe teritoriul Irakului "fără a face victime printre forţele irakiene". A fost vorba despre o ripostă a Iranului împotriva intereselor SUA, care l-au ucis vineri pe generalul iranian Qassem Soleimani, a informat AFP.

Potrivit lui Aurescu, "militarii români care fac parte din coaliţia împotriva Daesh nu au fost afectaţi de aceste atacuri".

AGERPRES

×