x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătăţii: "Managementul Spitalului "Marie Curie" din Capitală, sub orice critică. I-am cerut demisia managerului Smarandache"

Ministrul Sănătăţii: "Managementul Spitalului "Marie Curie" din Capitală, sub orice critică. I-am cerut demisia managerului Smarandache"

08 Iul 2013   •   19:36
Ministrul Sănătăţii: "Managementul Spitalului "Marie Curie" din Capitală, sub orice critică. I-am cerut demisia managerului Smarandache"
Sursa foto: Intact Images

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu i-a cerut managerului Spitalului "Marie Curie" din Capitală, Gabriel Smarandache, să-şi înainteze demisia până marţi, altfel îl va demite, apreciind că managementul acestei unităţi este "sub orice critică".

Nicolaescu a declarat că, în urma mai multor controale dispuse şi a unuia făcut personal cu o echipă de la minister, a constatat că "managementul este sub orice critică, un management prost". El s-a referit la faptul că secţiile de chirurgie cardiovasculară şi de terapie intensivă neonatologie din spital, deşi dotate la standarde europene, nu sunt în funcţiune.

"Aduci asistenţi medicali şi doctori în aceste secţii, dar după câteva luni în care nu faci nimic doctorii pleacă, iar asistentele sunt mutate în alte secţii. Asta înseamnă dezinteres total", a declarat Nicolăescu.

Ministrul a mai arătat că acestea sunt două secţii importante, în contextul în care în România ar trebui să se facă cel puţin încă 1.800 de intervenţii chirurgicale cardiace la nou născuţi pe an, pentru a trata toate cazurile.

Mai multe informatii, aici.

×