x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mioveni: Dacia mai stă o tură

Mioveni: Dacia mai stă o tură

de Elly Cristea    |    06 Mai 2008   •   00:00

Angajaţii societăţii Leoni din Mioveni, furnizor de cablaje pentru Automobile Dacia, au intrat ieri-dimineaţă în grevă generală pe o perioadă nelimitată.

Angajaţii societăţii Leoni din Mioveni, furnizor de cablaje pentru Automobile Dacia, au intrat ieri-dimineaţă în grevă generală pe o perioadă nelimitată. Aproximativ 240 de salariaţi dintr-un total de 260, marea majoritate femei, au în­cetat lucrul şi au protestat la locul de muncă. Leoni nu face parte din grupul Dacia Renault, în schimb salariaţii sînt afiliaţi la Sindicatul Automobile Dacia (SAD) şi sînt nemulţumiţi de salarii, tocmai de aceea contractul colectiv de muncă pe 2008 nu a fost semnat pînă acum.

 

Ieri, în prima zi a declanşării protestului între sindicat şi patronat, nu a avut loc nici o negociere. Chiar şi aşa, viceliderul SAD, Ion Iordache, spune că sindicatul este deschis la negocieri şi aşteaptă propuneri din partea patronatului: “Administraţia a propus o majorare salarială de 210 lei în mai multe tranşe, iar comisia de negociere a solicitat o creştere de 340 de lei pe 2008, 200 de lei de la 1 ianuarie şi ceilalţi 140 de lei în cursul anului. Greva a început normal şi nu s-au înregistrat nici un fel de incidente”. Potrivit liderilor Sindicatului Automobile Dacia (SAD), azi, între orele 13:00 şi 15:00, intră în grevă de avertisment salariaţii so­cietăţii CORTUBI, care produce tobe pentru Automobile Dacia. Conflictul este generat tot de semnarea contractului colectiv de muncă pe 2008.

×
Subiecte în articol: observator Dacia