x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Badea, mesaj pentru delegația Fondului Monetar Internațional, care a ajuns la București: ”Nu dau doi bani găuriți pe ce spune FMI-ul. Nu mă interesează deloc”

Mircea Badea, mesaj pentru delegația Fondului Monetar Internațional, care a ajuns la București: ”Nu dau doi bani găuriți pe ce spune FMI-ul. Nu mă interesează deloc”

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2024   •   22:27
Mircea Badea, mesaj pentru delegația Fondului Monetar Internațional, care a ajuns la București: ”Nu dau doi bani găuriți pe ce spune FMI-ul. Nu mă interesează deloc”

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, a venit astăzi la Bucureşti, pentru a analiza recentele evoluţii economice şi financiare şi pentru o revizuire a prognozelor macroeconomice.

Mircea Badea a fost provocat, În faţa Naţiunii, la Antena 3 CNN, să îşi spună părerea despre organismul financiar internaţional.

Misiunea FMI este condusă de Jan Kees Martijn și are ca scop analiza recentelor evoluţii economice şi financiare şi revizuirea prognozelor macroeconomice.

Ultima vizită la Bucureşti a echipei FMI, condusă de Martijn, şeful misiunii FMI din România, a avut loc în 25 septembrie - 4 octombrie 2023, pentru analiza anuală a economiei.

Prezent în emisiunea ”În fața națiunii”, unde au fost dezbătute subiecte pe baza recomandărilor Fondului Monetar Internațional, Mircea Badea a fost îndemnat să transmită un mesaj clar pentru FMI.

”Mesajul meu este că nu dau doi bani găuriți pe ce spune FMI-ul, indiferent ce-ar spune, pentru că nu mă interesează deloc, pentru că, în îndelungata experiență cu FMI-ul, s-a dovedit că ei au o singură rețetă la orice.

Ei nu știu decât asta ”tăiete, tăiete, tăiete,” adică să taie tot. S-ar putea ca în anumite cazuri să funcționeze, repet, dar nu sunt foarte interesante practicile astea, știu ce spun.

Am înțeles de la ministrul Oprea că România e foarte tare, doar că noi o vedem mai moale.”, a declarat Mircea Badea, în cadrul emisiunii ”În fața națiunii”.

×
Subiecte în articol: mircea badea FMI bani găuriți