x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mischie află luni dacă poate fi ales

Mischie află luni dacă poate fi ales

de Gabriela Mladin    |    09 Mar 2014   •   17:15
Mischie află luni dacă poate fi ales

Este o zi importantă pe ntru Nicolae Mischie, fost preşedinte al PSD Gorj şi al Consiliului Judeţean. Judecătorii Curţii de Apel din Craiova decid luni dacă solicitarea acestuia este legală. Mischie a cerut aplicarea legii mai favorabilă, pe noul Cod Penal, cerând anularea pedepsei complementare prin care i s-a interzis dreptul de a alege şi de a fi ales.

Nicolae Mischie, în prezent deţinut la Penitenciarul Târgu-Jiu, a cerut , iniţial, Tribunalului Gorj anularea pedepsei complementare. În motivarea soliitării, fostul preşedinte al PSD Gorj a invocat noile prevederi ale Codului Penal, cerând aplicarea legii mai favofabile. Magistraţii acestei instanţe au respins cererea, considerând că fostul politician nu se încadrează în aceste prevederi. Fostul baron de Gorj a precizat că doreşte să-şi poată exercita dreptul de a alege şi de a fi ales.

De după gratii vrea să candideze

După ce judecătorii gorjeni au respins cererea, Mischie a formulat recurs, care are termen de judecată, luni, 10 martie, la Curtea de Apel din Craiova.

Mischie a fost condaamnat la 4 ani cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. De aproape un an ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul dinTârgu-Jiu. Odată cu închisoarea, acesta a mai primit interdicţia de a candida, având în vedere că fapta săvârşită a fost în legătură cu serviciu. Procurorii DNA au stabilit că fostul preşefinte al Coneiliului Judeţean a luat mită pentri a-i facilita unui afacerist maimulte contracte la compania lignitului.

×