x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Modificări ale Codului Penal: Percheziţii corporale sau urmărirea datelor şi tranzacţiilor financiare, fără mandat

Modificări ale Codului Penal: Percheziţii corporale sau urmărirea datelor şi tranzacţiilor financiare, fără mandat

11 Aug 2015   •   12:42
Modificări ale Codului Penal: Percheziţii corporale sau urmărirea datelor şi tranzacţiilor financiare, fără mandat

Procurorii vor putea cere urmărirea datelor şi tranzacţiilor fianciare fără mandat de la judecător, dacă urgenţa o impune.

Prevederea apare într-un proiect de modificare a Codului Penal iniţiat de Ministerul Justiţiei şi amendat de către Senat.

O altă prevedere este aceea că procurorii pot dispune şi percheziţionarea corporală fără ca persoana vizată să îşi dea acordul şi fără mandat de la judecători, se arată în acelaşi proiect de modificare.

Ministerul Justiţiei a dezminţit informaţiile:


"În acest moment, Ministerul Justiției nu a inițiat niciun proiect de modificare a Codurilor penal și/sau de procedură penală care să aibă ca obiect aspectele prezentate. Ministerul Justiției nu înaintează direct Parlamentului României propuneri de modificare a cadrului normativ. Conform procedurii legale, orice propunere legislativă inițiată de autoritățile publice centrale se înaintează Guvernului spre aprobare, ulterior, fiind trimisă de Executiv, spre adoptare, Parlamentului. Conform dispozițiilor legale și practicii, orice inițiativă legislativă, care vizează modificarea cadrului legal în vigoare în domeniul justiției, elaborată de Ministerul Justiției este trimisă spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii și discutată cu toți reprezentanții sistemului" se arată în comunicatul Ministerului Justiţiei.

×
Subiecte în articol: codul penal